Zdrava ishrana
02.02.2015.

Spanać koji će i deca sigurno voleti!

Najneomiljenije jelo klinaca kada se malo drugačije upakuje postaje njihovo omiljeno jelo. Evo našeg predloga...

Sastojci:

750 g spanaća, 4  šargarepe, 1 glavica crvenog luka, 500 ml mleka, 200 ml slatkog kajmaka, 2 kašike brašna, ulje, so, suvi biljni začin

Priprema:

Iseckajte sitno šargarepu i dodajte u već toplo ulje da se dinsta. Mnoga deca ne vole ukus kuvane šargarepe. Ako mrkvu sitno iseckate nećete osećati njen poseban ukus. Uvek ćete uspeti da zavarate decu, a čak i neke odrasle. Isto uradite i sa crvenim lukom i dodajte tek kada je šargarepa dobro izdinstana i mekana. Dinstajte tako zajedno nekih 10 minuta.

U međuvremenu zagrejtete slanu vodu do ključanja i stavite spanać da se kuva nekih 10 minuta. Takođe pripremite masu sa mlekom i brašnom tako što ćete lagano dodavati mleko u brašno i mešati tako da vam se ne stvore grudvice.

Kada su šargarepa i luk dobro izdinstani dodajte u šerpu kuvani i isceđeni spanać. Lagano promešajte zatim dodajte so i suvi biljni začin po želji. Dinstajte tako nekih 10 minuta da se svi sastojci lepo sjedine.

Kada je dovoljno kuvano dodajte smesu koju ste napravili sa brašnom i mlekom pa lagano promešajte. Dodajte slatki kajmak i ponovo promešajte.

Ako vam je spanać previše gust možete dodati još mleka. Kuvajte još nekih 10 minuta.

izvor: prva.rs

foto: herbonherbs.com, craftitbakeit.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno