Zdrava ishrana
23.01.2015.

Ajurvedska supa za prehladu i grip

Supa od belog luka, đumbira, crnog bibera, crnog luka i još nekoliko čudesnih sastojaka jača ceo organizam, podiže imunitet, hrani svaku ćeliju našeg tela i čini ga otpornim na viruse i bakterije u vazduhu.

Potrebno je:

- 3 litre vode
- 3 čena belog luka
- 1-2 kašike đumbira ( svežeg, sitno iseckanog ili narendanog )
- 1 kašika crnog bibera
- 2 šargarepe ( prerezane na pola )
- 1 šoljica lišća celera
- 1/4 crnog luka
- 1 velika grančica ruzmarina
- 1 kašika timijana
- 1 kašika žalfije
- Sok pola limuna

Priprema

Sve sastojke ( osim limunovog soka ) stavite u veliki lonac sa čvrstim poklopcem. Pustite da kuva dok ne provri i tada smanjite na laganu vatru. Neka se krčka poklopljeno oko sat vremena. Procedite tečnost u drugi lonac. Izgnječite povrće i pritisnite ga kroz cediljku. Dobićete temeljac koji ublažava i leči prehladu, virozu i grip. S njim potom možete praviti sve druge omiljene supe.

Pripazite da prilikom kuvanja supe sa ovim temeljcem, posuda bude dobro poklopljena, kako lekoviti sastojci ne bi isparili. Nakon što supu skuvate, kada se malo ohladi, dodajte u tanjir sok od pola limuna.

foto: stvarukusa.rs
 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno