Lekovito bilje
21.02.2014.

Energičan početak dana u samo dva koraka!

Svakome od nas se bar jednom nedeljno desi da nam se prosto ne ustaje iz kreveta jer se osećamo malaksalo i kao da nam fali doza energije da započnemo dan sa osmehom.

To se vrlo lako može promeniti ili malo dužim spavanjem (što u 99% slučajeva nije opcija) ili uz pomoć namirnica koje nam daju snagu i ponašaju se kao gorivo koje nas tera na akciju.

Kašičica meda pre prve kafe

Svi znamo koliko je med hranljiv i zdrav, ali nam se često događa da nam bude teško u stomaku i zbog toga prestanemo da uživamo u njegovom ukusu. Postoji rešenje i za to  - ne zalivajte med vodom!

- Budući da je med higroskopan, velike specifične težine, tako da padne na dno želuca, iritira sluzokožu i oduzima joj vlagu, pa je na taj način oštećuje. Ovom riziku su posebno izložena deca - upozorila je dr Verica Milojković, apiterapeut.

Grejpfrut – doza vitamina

Grejpfrut ima visok sadržaj vitamina C, ali je bogat i pektinom koji je veoma blagotvoran za naš organizam – snižava nivo holesterola u krvi i štiti od zapušenja krvnih sudova. Celer pozitivno deluje na organizam, i ne samo što snižava holesterol, već mu pomaže da izbaci loše masnoće.

Evo recepta za jedan energetski šejk:

1 grejp
komadić korena celera (kockica oko 1,5cm)
Vezica svežeg peršuna
1/4 limuna
2-3 tanke kriške svežeg đumbira (po ukusu)

Sve sastojke ubacite u blender i miksajte dok smesa ne postane glatka. Najbolje je da popijete čašu ovog soka sat vremena pre jela kako bi organizam imao vremena da apsorubuje sve hranljive sastojke.

Fotografije: http://healthystuffu.com; http://1ms.net; www.sheknows.com

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

02.
Jul
2017
Lekovito bilje
16.
Jun
2017
Lekovito bilje
07.
May
2017
Lekovito bilje