Lekovito bilje
07.11.2016.

Laneno seme prija i bebama

Lan je biljka koja se vekovima uzgaja radi semena bogatog omega-3 masnim kiselinama. Ono se može dodavati u bebinu ishranu od osmog meseca njenog života…

* Štiti zdravlje
Naučnici su dokazali da su deca koja su konzumirala laneno seme još dok su bili bebe zdravija od mališana koji nisu. Supstance iz ove biljke višestruko su dobre: poboljšavaju varenje, sprečavaju pojavu zatvora, efikasno uništavaju toksine, sprečavaju pojavu srčanih oboljenja i gojaznosti u odraslom uzrastu, kao i mnogih drugih oboljenja.

* Leči zatvor
Ukoliko vaša beba pati od zatvora, ovaj problem najlakše ćete rešiti ako u njenu kašicu ili jogurt dodate kašiku mlevenog lanenog semena. Ono je bogato vlaknima i supstancama koje pokreću “lenja” creva, čisteći ih i pomažući njihovo pražnjenje.

* Hrani mozak
Da bi vaša beba dobijala dovoljno nezasićenih omega-3 masnih kiselina koje su potrebne za razvoj mozga i nervnog sistema, trebalo bi da pojede tri porcije plave ribe nedeljno. Pošto retko koja majka toliko često daje bebi riblje meso, laneno seme je odlična zamena za tu vrstu namirnica. Naime, samo jedna supena kašika ovog semena sadrži trostruko više omega-3 masnih kiselina od pomenute količine plave ribe.

foto: healtheatingfood.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

02.
Jul
2017
Lekovito bilje
16.
Jun
2017
Lekovito bilje
07.
May
2017
Lekovito bilje