Lekovito bilje
28.03.2015.

Zašto je laneno ulje prirodan lek?

Nemačka naučnica dr Johana Budvig dokazala je usku povezanost između telesnog sadržaja masnih kiselina i raka.

Njena istraživanja su otkrila da osobe obolele od raka imaju znatno više zasićenih, a nedovoljno nezasićenih masnih kiselina u odnosu na zdrave osobe. Zahvaljujući lanenom ulju, ovaj nedostatak se može značajno ublažiti.

Sa surutkom je ukusnije

Dr Budvig je analizirala sve prirodne masnoće i ulja i otkrila da se u lanenom ulju nalazi najveći procenat nezasićenih masnih kiselina (preko 25%). Istraživanja su dalje pokazala da masne kiseline iz lanenog ulja u roku od nekoliko sati dospevaju u celo telo zdrave osobe i na taj način se širi njihovo pozitivno i zaštitno dejstvo. Nasuprot zdravim osobama, obolelima od raka je potrebno i nekoliko meseci da, uz intenzivnu primenu lanenog ulja, dostignu "normalan" lipidni profil.

Iz ovog istraživanja je proistekla i čuvena dijeta dr Budvig, koja se bazira na lanenom ulju. S obzirom da se laneno ulje kvari u dodiru s vazduhom, pa mu se zbog toga i ukus pokvari, dr Budvig je razmišljala o tome kako da na prijatan način uvrsti laneno ulje u svakodnevnu ishranu. Došla je do zaključka da se dodavanjem surutke ukus lanenog ulja može znatno popraviti.

Smanjuje holesterol

Zbog veoma visokog procenta esencijalnih masnih kiselina, koje na visokoj temperaturi postaju štetne, laneno ulje se koristi isključivo za pripremu salata. Ecovital laneno ulje 100% čisto sadrži 52,75% omega 3 masnih kiselina, ali i supstance koje se u organizmu metabolišu u jedinjenja koja sprečavaju nastanak karcinoma.

Sprečava i stvaranje krvnih ugrušaka, smanjuje nivo holesterola, a najnovija istraživanja potvrđuju da preventivno deluje u borbi protiv raka dojke.

Doručak dr Budvig

Pomešati:
3 kašike lanenog ulja
2 kašike lanenog brašna
2 kašike mleka
100g surutke
1 kašičica meda
sastojke koji mogu da "poprave" ukus (razni začini, voće, suvo voće...)

10 blagodeti lanenog ulja

- reguliše nivo LDL i HDL holesterola( dobrog i lošeg- dobar diže, loš spušta
- štiti zdravlje srca i krvnih sudova
- umanjuje mogućnost nastanka infarkta srca i mozga
- umanjuje mogućnost nastanka raka dojke, jajnika, debelog creva i prostate
- sprečava nastanak ateroskleroze
- ublažava bolove u zglobovima u slučaju artritisa
- ublažava simptome menopauze
- sprečava pojavu kamena u zuči
- sprečava zatvor, dok ga laneno seme ipak efikasn
- hrani kosu i nokte i daje im sjajan i zdrav izgled
- upotrebljeno spolja blagotvorno deluje na suvu kožu, a upotrebljava se i za lečenje psorijaze, ekcema, osipa...

Čišćenje organizma lanenin uljem po Malahovu

Uzmite laneno ulje, 50 ml (četvrtina čaše). Dodajte prstohvat đumbira u prahu i prstohvat mlevenog crnog bibera. Sve dobro izmešajte.

Popijte ujutru na prazan stomak. Ovo ulje treba pripremati i piti samo tri dana. Ulje oblaže organizam iznutra a začini pomažu da se izbace toksini. Nakon tri dana uzmite laneno ulje, ali bez začina i brižljivo ga utrljajte u kožu po celom telu. Ova masaža uljem se primenjuje radi potpunijeg izbacivanja toksina iz organizma.

Savet plus
Laneno ulje je osetljivo, sklono oksidaciji. Zato ga treba čuvati u frižideru, dobro zatvoreno

Ecovital - Proizvodnja i prodaja hladno cedjenih ulja i pasti od uljanih kultura.

Ecovital je porodična firma sa sedištem u selu Bikić Do, opština Šid. Bavi se proizvodnjom 100% čistih hladno ceđenih ulja, prirodnih namaza i brašna od uljanih kultura. Postupak proizodnje je potpuno prirodan, bez termičke obrade sirovine, bez hemijskih dodataka i konzervansa. Naša ulja se na tržište plasiraju kao čista 100% sirovinska ulja, što znači da vam pružamo ulja bez primesa drugog ulja u deklarisanom proizvodu.

Strogo vodimo kontrolu o dinamici proizvodnje ulja, gde poseban akcenat stavljamo na laneno ulje koje ima svoju prirodnu nestabilnost i kratkog je roka upotrebe. Tako se npr. laneno ulje proizvodi na mesečnom nivou do dvomesečnom nivou.

Sirovine koje se prerađuju su domaćeg porekla, potiču sa sremskih, bačkih i banatskih polja. Tu spadaju lan, suncokret, lešnik, slačica, uljana tikva golica i orah. Uvozne sirovine koje koristimo za preradu su badem i susam.

Detalje o proizvodima možete pogledati OVDE ili dobiti putem telefona 063/800 70 80

foto: medikoff.net, wunderweib.de, legkay-dieta.ru
 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

02.
Jul
2017
Lekovito bilje
16.
Jun
2017
Lekovito bilje
07.
May
2017
Lekovito bilje