Alternativna medicina
18.03.2014.

5 prirodnih lekova za bradavice

Bradavice znaju da budu prava napast. Ali pomoću prirodnih lekova možete zauvek da ih se rešite.


Zgnječite dva-tri čena belog luka. Kada dobijete glatku masu, premažite njome mesto na kojem se nalazi bradavica i pustite da odstoji od tri do četiri sata – nakon toga isperite vodom. Ovaj ritual ponavljajte svaki dan dok ne uklonite bradavice.

Limun
Za uklanjanje bradavice limunov sok je potvrđeni narodni lek. Iscedite sok iz jednog limuna i nanesite ga na bradavicu. Pustite da stoji 20 minuta, pa sperite običnom, mlakom vodom. Da biste postigli bolji efekat, limunov sok nanosite na bradavicu dva puta dnevno.

Krompir
Jedan od načina za uklanjanje bradavica jeste pomoću sirovog krompira.
Uzmite krišku krompira i trljajte bradavice desetak minuta svakodnevno. Vremenom, trebalo bi da se povuku. Na isti način možete pokušati i s korom od banane.

Čuvarkuća
Provereni lek za uklanjanje bradavica jeste čuvarkuća. Biljka se privija toliko dugo dok bradavica ne nestane. Dobro je stavljati oblogu stalno, a ako vam to zbog dnevnih obaveza nije izvodljivo, onda bar noću. Za otprilike 15 dana bradavice bi trebalo da nestanu.

 

Neven
Premažite bradavicu ujutru i uveče s nekoliko kapi tinkture nevena. Domaća tinktura od nevena pravi se tako što se u litar rakije potopi šaka cvetova nevena i ostavi da stoji 14 dana na suncu ili na nekom toplom mestu.

slika:lifepressmagazin.com,covermagazin.com,, www.novosti.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno