Alternativna medicina
02.10.2016.

Ehinacea jača imunitet i čuva zdravlje

Ehinacea – je biljka iz porodice tratinčica koja se od davnina povezuje sa jačanjem imuniteta. Možete je kombinovati sa ostalim zdravim biljkama ili jednostavno redovno piti čaj napravljen samo od ove zdrave biljke.

Najbolji efekat postiže se kada se sa preparatima na bazi ehinacee počne sa prvim simptomima, recimo, gripa ili prehlade, odnosno pre nego što se bolest ispolji i razvije, jer se organizmu u tom trenutku pomaže da se odupre infekciji. Ova biljka ima posebno izraženo antibakterijsko delovanje kod ubrzanog zarastanja rana i pomaže stvaranju vezivnog tkiva.

Ehinacea se pokazala delotvornom kod čestih infekcija koje se zaleče antibioticima, ali se ponovo vraćaju, kao što je u slučaju ponovljenih infekcija grla, disajnih puteva, uha... Uspešna je i kod lečenja gingivitisa, odnosno upale desni, kao i kod paradontoze. Preporučuje se i za lečenje afti, gljivičnih infekcija usta i creva. Stimuliše jetru i bubrege u procesima detoksikacije, dok se u preventivnom smislu savetuje kod bronhitisa i oboljenja prostate.

Ehinacea je moćan antioksidans i deluje na kancerogene ćelije, odnosno uništava ih. Sa vitaminom C i propolisom ima sinergističko dejstvo, odnosno pojačava im dejstvo.

foto: cajeviza.net

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno