Alternativna medicina
10.07.2016.

Naučite afirmacije za savršeno zdravlje

Nije telo uzrok bolesti. Ne može telo samo po sebi da stvara ili da razara. Telo nije uzrok, telo je posledica naših misli, naših osećanja i verovanja.

Lujza Hej, koja se smatra jednom od vodećih ličnosti na polju motivacije, samopomoći i ličnog razvoja, je upravo te segmente dovela u vezu i otkrila da određeni misaoni šabloni ili emotivna stanja prouzrokuju određene bolesti.

ODGOVORNOST PREMA SEBI

Godinama je predavala i podučavala ljude po celom svetu na koji način funkcioniše naš um i koliko smo sami odgovorni za sve ono što nam se dešava u životu.

- Naprimer, problemi sa glavom nastaju najčešće zbog osećaja da moramo da radimo nešto što ne želimo ili zato što smo skloni da preterano kritikujemo sebe i da budemo prestrogi prema sebi. Artritis je rezultat preteranog kritikovanja i zameranja kako sebi tako i svima oko sebe. Problemi sa zubima mogu da ukažu da se teško držimo svojih odluka a problemi sa kolenima govore mnogo o našoj (ne)fleksibilnosti ili preteranom ponosu koji nas često sputava – objašnjava Siniša Ubović, glumac, pisac, motivacioni govornik i jedan je od vodećih trenera i predavača u oblasti motivacije, ličnog rasta i samopomoći.

OSVEŠĆENOST KAO PUTOKAZ

Kad osvestimo ove modele ponašanja kao uzroke svog zdravstvenog problema tada afirmacije odnosno pozitivne misli i rečenice mogu da budu veoma korisne.

- Ponavljanjem određenih pozitivnih ideja i stavova mi onoj svojoj unutrašnjoj mudrosti koja u nama obitava i koja ima odgovor na svako pitanje i rešenje za sve naše muke šaljemo poruku da smo spremni da je čujemo i da smo voljni da pronađemo rešenje, isceljenje i svoj put.

Bolest - emocija - afirmacija

Anemija Stav“Da – ali“. Nedostatak radosti. Strah od života. Osoba se ne oseća dobro Mogu da doživim radost u svim oblastima života. Volim život.

Artritis Osećanje da smo nevoljeni. Kriticizam, ljutnja. Ja sam ljubav. Biram da volim i prihvatim sebe. Na druge gledam s ljubavlju.

Astma Ljubav koja guši. Nesposobnost osobe da diše sama za sebe. Osećanje gušenja. Suzbijanje plača.  Ja sada preuzimam brigu o vlastitom životu. Biram da budem slobodan.

Ciste  Preživljavanje starih, bolnih iskustava. Osoba odbija da zaleči svoje povrede. Pogrešan razvoj.  Sve misli u mom umu su divne jer ja biram da tako bude. Volim sebe.

Depresija  Osoba smatra da nema prava na ljutnju. Beznađe. Sada idem izvan strahova i ograničenja drugih ljudi. Ja kreiram svoj život.

Dijabetes  Žudnja za onim što je moglo biti. Velika potreba za kontrolom. Duboka tuga. Nije preostalo ništa slatko. Ovaj trenutak ispunjen je radošću. Biram sada da doživim slast današnjice.

Dismenoreja (poremećaj menstrualnog ciklusa)  Ljutnja na sebe. Mržnja prema vlastitom telu ili ženskosti.  Volim svoje telo. Volim sebe. Volim sve svoje cikluse. Sve je dobro.

Glavobolje  Poništavanje sebe. Samoprekoravanje. Strah.  Volim i prihvatam sebe. Na sebe samoga i na ono što radim gledam očima ljubavi. Bezbedan sam.

foto: mattsfactor.com, psychologytoday.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

24.
Sep
2021
Alternativna medicina
11.
Aug
2021
Alternativna medicina