Zdravlje
25.02.2015.

VMA: Besplatan pregled uhranjenosti i telesnog sastavaGrađani koji žele da besplatnim pregledima odrede uhranjenost i telesni sastav organizma moći će to da učine od četvrtka, 26. februara do 6. marta na Institutu za higijenu Vojnomedicinske akademije, a povodom 2. marta, Dana VMA .

Kako se navodi u saopštenju te medicinske ustanove, građani će tokom pregleda i merenja na "In Body 720" vagi dobiti informacije o rasporedu i količini telesne masti, mišićne mase, kao i vode u organizmu.

Ti parametri, a ne samo ukupni kilogrami, veoma su važni u proceni rizika od nastanka mnogih bolesti, poput gojaznosti, visokog krvnog pritiska, povišene vrednosti masnoća u krvi, šećerne bolesti, problema s varenjem, pojedinih malignih bolesti, bubrežnih bolesti, gihta... navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, merenje je ujedno i prvi korak u medicinskoj nutritivnoj terapiji koja se sprovodi u Savetovalištu za ishranu VMA, a koja je sastavni deo lečenja pomenutih bolesti. Zakazivanje termina za pregled biće omogućeno u sredu, 25. februara na 011-3609 202, od 8 do 15 sati.

Izvor: Tanjug

foto: vma.mod.gov.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno