Zdravlje
14.01.2015.

Prošli su praznici, vreme je da mislite na liniju


Praznici su raj za sladokusce, ali i prava napast za sve kojima je važan fizicki izgled. Ako vam je top forma bitna, a niste mogli da odolite đakonijama tokom novogodišnjih i božićnih praznika ne preostaje vam ništa drugo nego da se sada pridržavate određenih pravila. Praznici svake godine naprave pometnju u kuhinji i našem organizmu. Slana predjela, pečenja, torte i kolači, tokom decembra i januara troše se više nego bilo kojeg meseca u godini. Naše telo reaguje prirodno, a kilogrami se talože.

Mršavljenje je proces koji nikada nije omiljen, pogotovo tokom zimskih meseci kad je sve uspavano. Mali je broj ljudi koji se može pohvaliti da lako započinje bilo kakvu dijetu.

Ako spadate u grupu onih koji nisu disciplinovani kad je dijeta u pitanju, a ipak vam je stalo do sopstvenog zdravlja, morate povesti računa o nekoliko stvari.

Prvo i osnovno pravilo glasi - ne uzimajte hranu nakon 18 sati. Vaš organizam preopoznaje ovaj deo dana kao stanje odmora i opuštanja. Ako vas ipak uhvati glad i ne možete izdržati do sledećeg doručka, popijte nemasni jogurt i pojedite prepečeni tost .

Dan završite jabukom, tako ćete poboljšati varenje i lakše ćete utonuti u san. Ako niste znali, jabuka na najprirodniji način čisti vaše zube, poboljšava rad srca i odlično utiče na vaš ten.

Jabuka je odlična za užinu, ne samo za decu nego i za odrasle.Zato, kad vam na pamet padne hrana koja goji, vi uzmite jabuku i maknite masne obroke od sebe.

Ujutro, pre doručka, popijete čašu mlake vode u kojoj ste otopili kašičicu meda. Zatim pojedite porciju ovsenih pahuljica.

Vežbajte koliko god je to moguće, i na poslu , bar desetak minuta. 

Pešačenje i zdravlje su nerazdvojne kategorije. Brzo hodajte kad god možete, bar rastojanje između dve autobuske stanice.

Idealno je ako na posao idete peške. Ako vam je suviše daleko, bar kad se vraćate prepešačite jedan deo puta .

Gazirana pića zamenite vodom ili prirodnim sokovima. Nije loše posegnuti ni za biljnim čajevima koji čiste organizam. Osim svestranog zelenog čaja koji ubrzava rad jetre, što doprinosi čišćenju organizma, te ima snažna antioksidativna svojstva, pomoćii će i čaj od koprive.Vaš organizam biće vam zahvalan, a kilogrami će početi da se tope.

4 zlatna pravila
-Pre doručka popijte čašu mlake vode
-Jedite više proteina, a manje šećera
-Vodite računa o veličini porcije
-Nikada ne preskačite doručak

Koliko ste puta rekli "Volela bih da smršam, ALI OBOŽAVAM ČOKOLADU?" 

Koliko Vam je teško da se odreknete slatkiša tokom dijete ili regulisane ishrane?

Evo nečega krajnje zanimljivog: Herbafast Fiber sa ukusom ČOKOLADE!

Pogledajte iskustva onih koji su uspeli OVDE.  

Više informacija o proizvodu možete pronaći OVDE

foto: giornalettismo.com, blic.rs, novosti.rs, pravda.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

06.
Oct
2021
Alternativna medicina
24.
Sep
2021
Alternativna medicina