Zabava
26.11.2015.

-VIDEO-Priča o Malom Princu u savremenom svetu

U užurbanom modernom vremenu Devojčica odrasta uz strogu, ambicioznu i požrtvovanu majku koja je priprema za realan život u svetu odraslih. Ona upoznaje Avijatičara,  suseda, starijeg ekscentričnog, ali ljubaznog  čoveka i medju njima se radja toplo i iskreno prijateljstvo. On je uvodi u neobičan  svet gde je sve moguće, svet u koji  ga je davno uveo Mali Princ, dečak sa druge planete koga je sreo kada se njegov avion srušio u Sahari.

Tako počinje magično i emotivno putovanje Devojčice  kroz njenu sopstvenu imaginaciju i kroz univerzum Malog Princa. Ona ponovo pronalazi svoje detinjstvo i shvata da su veze medju ljudima ono što je najvrednije u životu, a da se najbitnije stvari prepoznaju srcem.

Film je adaptacija čuvenog istoimenog romana Antoana de Sent Egzeperija, jedne od najčitanijih knjiga svih vremena (prodato oko 140 miliona primeraka). Više puta je ekranizovan, izvodjen je čak i kao opera i balet, ali je ovo prva animirana verzija, sa izuzetnom glumačkom ekipom koja pozajmljuje glasove glavnim junacima. Ovim filmom ovo remek delo svetske književnosti iz prve polovine 20-tog veka se očima jedne devojčice uvodi u 21. vek i daje mu novi život. Snimanje je trajalo 3 godine , ekipa je brojala više od 250 članova, uz učešće najboljih animatora iz Diznija, Pixar-a i Dream Works-a.

Svetska premijera filma održana je na Kanskom filmskom festivalu 22.maja o.g.( van kokurencije). Premijera  u Francuskoj se planira za 29. Jul 2015 god, a u četvrtom kvartalu počeće emitovanje i u drugim zemljama širom sveta.

Film je najskuplji francuski animirani film do sada, a u snimanju je učestvovala vrhunska medjunarodna ekipa – američki režiser, kanadski majstori animacije, fantastična glumačka ekipa, izuzetna animacija koja je kombinacija klasične i kompjuterske animacije.

Poletite sa Malim princom na Porodičnom danu u bioskopima Cineplexx UŠĆE Shopping Center i Delta City koji će biti održan ove subote, 28. novembra u periodu od 12 do 17 časova. Svi mališani će imati priliku da uživaju u kreativnim radionicama 

Režija: Mark Osborn, kandidat za Oskara za film „ KUNG FU PANDA“
Scenario:  Irena Brignull, Mark Osborn
Producent: Onyx Films, Orange Studio, On Entertainment
Sinhronizciju na srpski jezik: Andjela Džaferović, Aleksa Radujko, Jelena Tomašević, Mihajlo Miša Janketić, Nikola Bulatović, Dragan Vujić Vujke, Ivan Jevtović, Snežana Jeremić Nešković, Milan Antonić, Predrag Damjanović, Nattaša Balog
Muzika: Hans Zimmer
Žanr: animacija, 3 D i 2 D
Trajanje: 108 minuta
 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno