Praktična mama
11.10.2021.

Ne bacajte stare čarapice! Od njih mogu da se naprave sjajne igračke

Mnoga deca imaju omiljeni par čarapica kojih ne žele da se odreknu čak i kada kroz njih počnu da se naziru prstići ili kada veš-mašina "pojede" jednu pa ostane raspar. Ako ste stpljivi i ako imate vrednog malog pomoćnika, više nećete morati da bacate stare čarape jer ćete od njih moći da napravite jedinstvene igračke kakve nema niko drugi.

Šarena zmijica
Za ovu igračku biće vam potrebno nekoliko pari čarapa u zavisnosti od toga koju dužinu želite.

Isecite deo za prste, čarape izvrnite na naličje, pa ih prišivajte koncem dok ne dobijete željenu dužinu. Potom izvrnite na lice i punite ostacima čarapica, vunicom ili vatom.
Na krajevima prišijte delove čarapa sa prstića i zašite oči i jezik.

Veseli oktopod
Ova igračka biće govota za dvadesetak minuta. Potrebno je da koristite nešto duže čarape - dokolenice ili nogavice sa hulahop čarapa. Zašijte jednu stranu čarape i napunite je vatom ili drugim pamučnim krpicama i oblikujte u lopticu.

Potom donji deo vežite končićem ostavljajuci drugi kraj da pada slobodno pa potom taj deo isecite makazama na froncle. Zalepite oktopodu stikere za oči i nacrtajte usta ili prišijte tanku tračicu.

Ribice
Za ovu igračku, pored čarapa, biće vam potrebno punjenje, dva dugmeta i gumice za tegle.

Na debljem kartonu iskrojte oblik ribe pa je pozicionirajte unutar čarape i napunite je sa obe strane kartona vatom ili pamučnim krpicama. Zatvorite gumicom za tegle i zalepite dugmiće kao oči ili ih iscrtajte flomasterima. Od nekog čvršćeg materijala našijte peraja.
foto: diyprojectsforteens.com, wonderfuldiy.com parents.com, socks.cpaify.com, pinterest

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
Oct
2022
Praktična mama
24.
Nov
2021
Praktična mama
01.
Oct
2021
Praktična mama