Praktična mama
02.05.2019.

Ne bacajte flaše

Dnevno jedna prosečna porodica u smeće baci makar tri do četiri plastične flaše od vode, soka, jogurta ili mleka iako one mogu da se iskoriste za pravljenje sitnica koje će vam ulepšati životni prostor. Za izradu ovih predmeta, pored plastičnih flaša ili balona za vodu, biće vam potrebne velike makaze, sprej u boji, ukrasne tračice...Ali idemo korak po korak.

Cvetne lampice
Ko kaže da se novogodišnje lampice ne mogu koristiti tokom cele godine? Izvucite ih iz kutije sa vrha ormara i napravite ove cvetne dodatke koji će ulepšati vašu terasu ili sobu. Potrebne su vam manje plastične flaše, makaze, skalpel, sprej za farbanje. Skalpelom i makazama iskrojte vrhove flašica na udaljenosti 10-15 cm od vrha flaše, a potom makazama seckajte flašu od ivice ka zatvaraču formirajuči latice različitih oblika.
Skinite zatvarače i izbušite ih skalpelom kako biste kroz otvor provukli lampice. Potom "cvetiće" poređajte na papir i isprskajte sa svih strana sprejom u boji pa ostavite da se dobro osuši. Provucite lampice kroz rupice na zatvaračima i zalepite ili pričvrstite dodatno ako je potrebno.

Posudice za sitnice
Od dna flašica možete napraviti ove korisne posudice za sitnice sa rajsferšlusom. Skalpelom iskrojte dno sa dve flašice. Nabavite rajsferšlus čija će dužina odgovarati obimu flašice pa sa unutrašnje strane zalepite super lepkom za oba dela. Ostavite da se dobro osuši  Ove simpatične posudice mogu da vam služe za sitan novac, čuvanje šnalica i nakita.

Posuda za odlaganje igračaka
Skalpelom isecite vrh balona, a ivice malo išmirglajte pa ih obložite samolepljivim trakama u boji. U uglovima izbušite rupice, provucite deblje trake i privežite čvoriće sa unutrašnje strane. Ceo balon obojiti sprejom ili ga izlepite ukrasnim ili kolaž papirom.

 

foto: bobvila.com, earth911.com, pinterest

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno