Praktična mama
16.04.2019.

Napravite tortu od pelena

Torta od pelena jedan je od najpopularnijih i najdopadljivijih poklona za novorođenče kojem se ide u prvu posetu. Možete da je naručite ili da je, što je još bolje, "umesite" sami. Sledite naše uputstvo i obradujte jednu mladu mamu. Bebi je svejedno, jer je mala, mada zasigurno zna da je lepo kad je guza suva i čista.

Pored pelena trebaće vam široke ukrasne trake, mali dečji peškiri ili čaršavi za krevetac, ukrasni papir, a možete i da dodate sitnije plišane igračke. Pelenu prvo razvijte pa je rolajte kako biste dobili veće ili manje valjkove koje ćete slagati jedan uz drugi i formirati sprat po sprat. Svaki nivo spojite ili širokom ukrasnom trakom ili ga obmotajte čaršafom za dušek kreveca. 

Tortu možete praviti i sa pelenama koje nisu urolane. U tom slučaju ih ređajte jednu uz drugu u krug, kako bi mogle uspravno da stoje pa ih učvrstite mašnom.

Pored torti, možete praviti i kapkejkove. urolajte svaku pelenu pojedinačno pa je stavite u veliku papirnu korpicu od ukrasnog papira. Iskrojte od njega veće krugove, stavite urolanu pelenu na sredinu, pa vežite ukrasnom trakom. 

Ako su vam prethodne ideje previše konvencionalne, napravite "korpu" od pelena, ukrasite je mašnom, dodate drvene štapiće i veliki papirni lampion. Ovaj poklon će oduševiti svaku mamu.

Tortu možete da ukrasite raznim potrepštinama za bebe, od kozmetike, preko igračaka do odeće.

 

foto: sassysanctuary, hwtm, mylifeaccordingtopinterest, sprinklesomefun, buzzfeed, thriftdee, littlebirdiesecrets

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno