Praktična mama
04.01.2019.

Obradujte ljubimca

Kuce i mace lako nađu mesto za dremku i ušuškavanje, ali to ne znači da ih ne bi obradovalo da imaju sopstveni krevetić koji neće deliti ni sa kim. Iskoristite ove snežne, praznične dane da brzo i lako napravite udoban krevetić za vašeg ljubimca. Donosimo vam četiri zanimljive ideje, a materijal sigurno možete pronaći u kući ili garaži.  

Krevetić od auto-gume
Letnje gume koje ste jesnas menjali već su pomalo izlizane i verovatno ćete na proleće morati da kupite nove. Zadržite jednu za vašu kucu. Dobro je operite, očistite i spolja i iznutra, pa je prefarbajte sprejom ili farbom i ostavite da se dobro osuši na otvorenom, kako bi miris ispario. Dodajte mekano jastuče i eto krevetića. 

Krevetić od niskog stočića
Niski stočić možete da ošmirglate i prefarbate u boju koja se slaže sa ostatkom nameštaja, pa ga okrenite naopačke. Lepkom za drvo u uglove zalepite okrugle drvene hvatače sa starih fioka ili četiri drvene kocke. Ovaj korak naravno nije neophodan. Dodajte samo jastuče i krevetić će biti spreman. 

Krevetić od starih fioka
Ukoliko imate stari komad nameštaja sa fiokama, evo zgodne prilike da ih upotrebite. Osvežite boju ukoliko je potrebno, dodajte koji detalj i u fioku ubacite jastuče na kojem će vaša maca zadovoljno da prede. 

Krevetić od džempera
Za ovaj krevetić biće vam potrebno malo više vremena, konac, igla, stare mekane majice i čarape za punjenje. Zašijte otvor za glavu pa napunite džemper i rukave drugim vunenim ili pamučnim bluzicama, starim čarapama ili postavite unutra tanje ćebence koje više ne koristite. Potom džemper zašijte i pri dnu. Rukave spojte oko džempera, kao na slici, pa ih celom dužinom zašijte za džemper i na kraju jedan za drugi. 

foto: practicallyfunctional, countryliving, southernrevivals, empressofdirt

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno