Praktična mama
27.12.2018.

Darujte originalno

Poklon ne mora da bude skup da bi bio vredan i da bi mu se neko iskreno obradovao. Čak i sitnice dobijaju sasvim drugačiji smisao ukoliko su lepo upakovane, a veoma visoko se kotira sve što je originalno i sve što ste sami napravili. Ako vam trenutno nedostaje inspiracija, iskoristite naše ideje. 

Kutija za slatkiše
Nema ničeg ukusnijeg od domaćih keksiča i kolača koji mogu da budu lep novogodišnji poklon, ali ako se lepo upakuju. Mi bismo to ovako uradili...
Valjkastu kutiju obložite ukrasnim papirom sa prazničnim motivima, obavezno dodajte mašnu ili svetlucavi privezak. Dobro je prebrišite iznutra, pa je napunite keksićima. 

Obeleživači za knjige
Ljubiteljima čitanja uz knjigu poklonite i jedan ovakav obeleživač. Na kraj satenske trake zašijte privezak, zanimljivo dugmence, stari broš... Ili na debljem kartonu iskrojte željenu figuricu i dodajte neki 3D detalj. Mi predlažemo ovog zanimljivog jednoroga sa vunenim repićem u nekoliko boja ili ovakvu siluetu haljinice zalepljenu na lastiš u boji. 

Privesci za ključeve
Možete ih napraviti jednostavnim slaganjem perlica ili pletenjem vunice ili tračica. Ukoliko ste voljni da uložite malo više strpljenja, iskoristite čepove sa staklenih boca. Izbušite rupicu na jednom kraju čepa pa kroz nju provucite končić i vežite ga sa unutrašnje strane, a sa spoljašnje strane čepa za končić zakačite lačnić priveska. Iskrojte sličice koje će moći da stanu u unutrašnjost čepa, stavite sličicu na dno pa prelijte vrućim lepkom i ostavite 24h da se dobro osuši. 

Prstenčići od dugmića
Za devojčice će ovo biti pravi poklon, a napravićete ga vrlo lako. Samo je potrebno da nabavite podesavajuće osnove za prstenčice koje možete naći u većini radnji sa pozamanterijom. Na njih vrućim lepkom pričvrstite šarene, neobične dugmiće ili aplikacije koje možete sami osmisliti. 

Posebnu pažnju posvetite pakovanju poklona
Šta god da poklanjate, neka omot poklona takođe bude zanimljiv. Darove možete uviti i u najjednostavniji jednobojni papir koji će dodavanjem nekog 3D detalja dobiti sasvim drugačiji izgled. 

foto: countryliving, pintrest, blog.darice, hips.hearstapps

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno