Praktična mama
30.08.2018.

Napravite torbu za patike

Ukoliko originalnost cenite više od poznatih brendova, napravite ovu ananas torbicu za patike koju će vaše dete s radošću i ponosom nositi u školu. Šije se brzo i lako, pa ćete odmah poželeti da napravite jednu i za sebe. Dobro će vam doći kad krenete u šetnju ili kupovinu manjeg obima. 

Potrebno je
* Žuti čvršći materijal sa šarama koje podsećaju na ananas. Ako ne uspete da ga nađete, kupite običan žuti pa iscrtajte šare bojom za tekstil
* Zeleni materijal
* Dve drvene ili plastične kugle
* Pribor za šivenje
* Makaze

Da bi torbica bila izdržljivija materijal predvostručite.

Na materijalu markerom ili običnom olovkom iscrtajte šemu po pojoj ćete krojiti u razmerama u kojima želite da vam bude torbica. Potom pažljivo iskrojte makazama, vodeći računa da uračunate barem 3 cm za porub. Potom materijal okrenite na naličje i zašijte duž ivica. 

Na predvostručenom zelenom materijalu iscrtajte lišće ananasa i onda ga pažljivo isecite ostavljajući nekoliko centimetara za porub.

Iscrtajte šemu za lišće i zašivajte po iscrtanoj šemi a potom iskrojte višak materijala kao na slici. Zeleni deo zašijte na tobricu. 

Zatim iskrojte dve trake širine oko 2 cm koje ćete zašiti sa spoljašnje strane pri vrhu torbe a kroz koje ćete provući vrpce za vezivanje. Tračice za vezivanje možete iskrojiti od zelenog materijala koji ste koristili za lišće a možete i da koristite gotove vrpce koje se prodaju u radnjama sa pozamanterijom. 

Na dnu torbe zašijte dva mala parčenceta materijala kroz koja ćete provući krajeve vrpce za vezivanje ali ih ne morate zašivati već ih vežite privlačeći ih kroz velike plastične ili drvene kuglice. 

foto: makeit-loveit.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno