Praktična mama
02.08.2018.

Haljinica za male pare

Za samo pola sata-sat, čak i ako nemate mašinu za šivenje, od vaše stare velike pamučne majice možete ćeri da napravite novu originalnu haljinicu. Osim makaza i pribora za šivenje, trebaće vam i malo strpljenja

.

Najbolje je da haljinicu pravite od jednobojne pamučne majice i parčeta šarenog pamučnog materijala, a lepo će izgledati i obrnuta kombinacija - šarena majica i komad jednobojnog materijala.

Od šarenog materijala iskrojte traku širine oko 10 cm i dugačku onoliko koliko je široka majica. Iglom i koncem pažljivo našivajte gornju stranu trake negde po sredini majice, u visini struka vaše devojčice. Zatim podvijte krajeve trake, tako da ivice budu unutra da se ne bi osipale, pa na majicu prišijte i donji kraj trake. Na sredini struka ostavite rupice kroz koje ćete provući satensku tračicu, a možete i da uvučete lastiš. 

Zatim od šarenog materijala iskrojte još jednu širu traku koji ćete prišiti na donju ivicu majice, to jest haljinice, pa je porubite da se ne osipa.

Haljinicu možete da ukrasite prišivanjem džepića, dugmića i perlica, pa će biti savršena za odlazak na plažu, na bazen, za igru u parkiću ili popodnevnu šetnju. 

foto: polkadotchair.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno