Praktična mama
25.06.2018.

Napravite cvetni rajf

Rajfovi su veoma korisni - da upotpune odevnu kombinaciju, istaknu lice i da zadrže kosu - a uz to su veoma efektni. Sigurni smo da će se devojčicama dopasti ovi sa cvećem koji se jednostavno prave. 

Rajf od rastegljive trake

Potrebno je
- širi lastiš
- veštačko cveće
- pištolj sa vrućim lepkom ili superlepak
- makaze

Najpre obmotajte laštiš oko glave i odreditee potrebnu dužinu, a potom cveće i listiće odvojte od drški. Lepak nanosite duž lastiša pa lepite listiće, okrećući ih u različitim smerovima, kako bi izgledalo što prirodnije. Kada se sve dobro osuši, preko listova zalepite cvetove.
Možete ih pričvrstiti celom dužinom trake ili samo na deo koji će ići preko temena. Kada se sve dobro osuši, krajeve lastiša zašijte iglom i koncem. 

Rajf od žice

Stari jednostavni plastični ili metalni rajf ukrasite uz pomoć žice i cvetova. Ponovite isti proces kao u prethodnom primeru, ali cvetiće duž rajfa pričvršćujte žičicama. Ukoliko se na nekim mestima ona bude videla, dodajte cvetiće i pričvrstite ih lepkom. 

Rajf bez lepka

Cveće koncem nakačite na rajf obmotan tkaninom. 

Kad skidate cvetiće sa "buketa" uvek ostavite mali deo drške, pa ih pričvrstite koncem koji ćete obmotati oko rajfa, a na kraju vežite čvorić. 

foto: flashesofstyle.blogspot.com,  Instructables.com, autostraddle.com, handbox

 

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno