Praktična mama
25.03.2018.

Napravite unikatnu ogrlicu

Svi jedva čekamo lepše vreme, ne samo zbog boljeg raspoloženja koje se javlja nakon boravka na otvorenom i na suncu, već i zbog sve te divne odeće i modnih detalja koje ćemo moći da nosimo. U njih svakako spadaju i predivne masivne ogrlice, koje svaku kombinaciju učine posebnom. Možete obući najjednostavniju jednobojnu pamučnu majicu i farmerice i dodati jedan ovakav detalj da bi vaš modni izbor bio pun pogodak. NIje uopšte zahtevna što se tiče materijala i izrade, pa stoga pređimo na stvar.

Potrebno je:
* pravougaoni komad materijala koji bi bio pogodan za ogrlicu. Prihvatljiva je i pamučna tkanina, ali i nešto šira satenska taka. Dužinu odredite prema dužini ogrlice
* krpunije perle
* pribor za šivenje
* detalj u vidu cvetića ili lančića

Materijal za ogrlicu zašijte koncem celom dužinom i prevrnite na suprotnu stranu kako bi porub bio sa unutrašnje strane. Potom ubacujte jednu po jednu perlicu i nakon toga, svaki put prošijte koncem. 

Da bi orglica dobila i poseban detalj, napravite od materijala u drugoj boji ružicu pa je prišijte na jedan kraj ili prikačite gotov svetić. 

Ova ogrlica ne mora ga ima poseban mehanizam za kopčanje, možete je jednostavno vezati mašnicu.  Takođe, pored cvetića, možete dodavati i druge elemente kao što su lančići, dugmiči i slično Cvetić ili lančić ne morate zašivati, već ih prikačite na metalnu ziherandlu, pa svaki put menjajte detalj u zavisnosti od odevne kombinaje uz koju nosite ogrlicu. 

foto: pretty-ditty.blogspot

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno