Praktična mama
20.11.2017.

Napravite balsam za usne

Većina žena u torbi u svakom trenutku ima najmanje tri različita balsama za usne, posebno tokom zime kada se usne suše brže, zbog niskih spoljašnjih temperatura i boravka u veoma toplim prostorijama. Stoga im treba posvetiti posebnu negu, a prirodi sastojci su najbolji za to.

Ako vam je dosta kupovnih "mazalica", poklanjamo vam recept za domaći mirišljav, zdrav i prirodan balsam koji će vaše usne učiniti mekanim i lepo negovanim. Kad jednom isprobate ovaj recept poželećete da ga pravite iznova pa eto i ideje za poklončiće kojima možete obradovati drage dame.

Potrebno je
- 3 kafene kašičice pčelinjeg voska
- 2 kašičice ši-butera
- 4 kašičice kokosovog ulja

U mikrotalasnoj rerni zagrejte sve sastojke, oko 30 sekundi, pa masu izlijte u male kutijice u kojima ćete čuvati balzam i ostavite da se dobro stegne.

Savet PLUS: Ukoliko poštujete razmeru iz recepta, dobićete nešto čvršći balsam koji se neće prosipati po torbi, ali ćete ga, zahvaljujući činjenici da se topi u dodiru sa usnama, lako nanositi i mazati. Međutim, ako više volite tečnije balsame, stavite malo manje pčelinjeg voska, a više ulja.

foto: happinessishomemade.net, simplystacie.net

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno