Praktična mama
30.07.2016.

3 trika kako da se rashladite bez klime

Ako želite napraviti predah od hlađenja klima uređajem i uštedeti novac, ne morate biti osuđeni na pregrejani prostor u vašemu domu. Ako imate već zaboravljeni ventilator, uz nekoliko rekvizita možete povećati njegovu sposobnost hlađenja

Danas su letnji meseci postali nezamislivi bez klima-uređaja koji olakšavaju radni dan i pomažu prilikom tonjenja u san. Ali i njih možemo 'zloupotrebiti' te svoje telo podvrgnutu temperaturi znatno nižoj od preporučane (unutrašnji prostor ne bi smeo biti hladniji od 9 stepeni u odnosnu na spoljašnji).

A kao što je grejanje ostavlja traga u kućnom budžetu u zimskim mesecima, na njega jednako uteče i račun za struju pojačan radom klima uređaja.

Upravo vam zato donosimo dva alternativna predloga koji će vas rashladiti, bez smrzavanja nakon pogleda na račun ili preterano rashlađenog prostora.

1. Ispred ventilatora postavite široku plitku posudu (poput pleha iz pećnice) te ih ispunite kockicama leda. Tako će vazduh koji duva iz ventilatora biti hladniji od vazduha sobne temperature, a njegova svežina će potrajati dok se ne otopi led.

2. Umesto posude s ledom, ispred glave ventilatora stavite i zamrznutu bocu s vodom

3. U peškir stavite kockice leda, zarolajte ga tako da led ostane unutar peškira  zavežite ga. Ventilator usmjđerite prema peškiru kako biste rashladili vazduha. Kod ovakvog rashlađivanja, zbog rastapanja leda, potrebno je postaviti posudu ispod peškira.

izvor: zadovoljna.dnevnik.hr

foto: magicnobilje.com, plushbeds.com

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno