Praktična mama
29.06.2016.

Korisni predmeti od starih plastičnih flaša

Plastične flaše svi doživljavamo kao otpad ali uz malo mašte i kreativne detalje, plastične boce možete pretvoriti u ukrase ili praktične predmete.

Evo nekih ideja:

Vrh boce može poslužiti kao držač za razne predmete, od školskog pribora u dečjoj sobi ili pribora u vašem radnom kutku do držača za kuhinjsku krpu ili kuhinjski pribor. Samo ga morate odrezati i lepkom pričvrstiti za željenu podlogu (drvenu, kamenu ili metalnu) ili pak povezati špagom i okačiti na željeno mesto.

Plastične boce iskoristite kao vaze za cveće koje su izrazito praktične jer se za razliku od staklenih ne mogu razbiti pa su prikladne za dom s malom decom ili živahnim kućnim ljubimcima. 

Boce u boji čak i ne morate dodatno ukrašavati, a one plastične lako ćete obojiti uranjanjem u kanticu sa željenom bojom.

Korisne su i u vrtu – mogu pružiti zaštitu vašim sadnicama i biljkama. Odrežite donji deo boce i smestite ga na teglu koju možete ukrasiti ručno rađenim oznakama na koje ćete napisati o kojoj se biljci radi. Vaš mini plastenik izgledaće šarmantno, a ujedno ćete osigurati svoje biljke od štetnih spoljnih uticaja. 

foto: zadovoljna.hr

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno