Praktična mama
15.05.2016.

Ideje za instant osveženje doma

Imate li kod kuće starih novina, reklamnih letaka ili sličnog papira, nemojte ga bacati već ga iskoristite za dekoraciju vašeg doma. Donosimo nekolilko kreativnih ideja koje možete napraviti od starog papira

1. Kaširajte ukrase
Kaširanje je tehnika koja uključuje lepak za drvo i papir, a kojom možete ukrasiti vazu, šoljicu, lampu, okvire za slike ili slične ukrase za dom a rezultati mogu biti i više nego zanimljivi.

2. Napravite omot za pisma
Omot za pisma i čestitke ne morate kupovati, već ih napravite od starog papira. Ovaj detalj može biti vrlo zanimljiv i originalan, a na vama je da odaberete papir po vašem ukusu i iznenadite dragu osobu.

3. Umotajte poklone
Stari novinski papir u trenu može postati ukrasni papir za umotavanje poklona. Umotani poklon dodatno možete ukrasiti mašnom ili trakicom u boji i dobili ste originalan ukras koji će se sigurno svideti slavljeniku.

4. Ukrasite knjige
Osim za čitanje, stare knjige koje više ne želite koristiti mogu postati zanimljiv ukras vašeg doma. Ako vam se ne sviđaju njihove korice, presvucite ih novinskim papirom i poslažite na policu, stočić ili tabure.

5. Napravite origami ukrase
Origami je stara japanska umetnost oblikovanja papira. Ovom tehnikom možete izraditi razne ukrase koji mogu u trenu ukrasiti vaš dom. od papira možete napraviti cveće, mašne, viseće instalacije i brojne druge dekoracije. Budite kreativni!

izvor/foto: zadovoljna.hr
 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno