Praktična mama
26.03.2016.

Napravite sami prirodni izbeljivač za rublje

Ukoliko želite da belom rublju podarite stari sjaj, možete to da učinite na prirodan način s proizvodima koji ne sadrže hemijska sredstva. Ovaj tip izbeljivanja rublja naročito je pogodan za tretiranje dečije odeće, ili garderobe osoba koje imaju osetljivu kožu.

Sok sveže isceđenog limuna u kombinaciji s UV zracima ima izbeljujući efekt. Iako limun nije jednako snažan i delotvoran kao hidrogenov peroksid, redovno održavanje rublja ovim citrusom postići će željeni učinak. Dovoljno je da operete komad odeće u rastvoru 100 ml limunovog soka na 3,5 litara vode, a zatim stavite da se suši na suncu.

Limunov sok izbeljuje veš na prirodan način, ali i dezinfikuje dom. Mrlje s bele odeće takođe možete da uklonite sastojcima iz špajza. Mrlje od voćnog soka, na primer, nestaće ako uprljanu tkaninu isperete u rastvoru vode i soli, nakratko je umočite u glicerin, a potom operete omiljenim deterdžentom na uobičajeni način. Mrlje od piva možete istrljati kombinacijom alkoholnog sirćeta i vode, a potom oprati toplom vodom i sapunom.

Izvor: Zadovoljna.hr

foto: amoils.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno