19.07.2021.
Autor: Priredila: Olivera Marković

Dečiji kostimi za maskenbal, tri jednostavna napravi sam predloga

Kostimi za maskenbal su popularni tokom cele godine. Bilo da dete ima predstavu u vrtiću, ide na rekreativnui nastavu ili ekskurziju, možda na tematski rođendan, uvek će kostimi za maskenbal imati posebnu draž. Idealno je da vam vaspitači, učiteljice i slavljenici na vreme jave da imate i vremena da se pripremite. Koliko god da zvuči komplikovano, u stvari često bude i te kako jednostvano, samo traži vreme i neophodana materijal. Mnogo toga imati i kod kuće te predlažemo tri jednostavna načina kako da napravite kreativne kostime koji će sigurno biti zapaženi. 

1. Malci 

Od jednostavne, vunene, žute kape napravite kostim za malce. Kosu napravite od sitnih tračica crnog materijala koji ćete zašiti na vrhu kape. Naočare ćete dobiti tako što od kartonske rolne iskrojite dva prstena i za njih heftalicom pričvrsitte crni lastiš. Jednostavno, brzo i sigurno zapaženo. Mališane obucite u žutu garderobu, dodajte ovu efektnu kapicu i kostim je gotov. 

2. Kostim rakete

Dve plastične flaše prefarbajte sprejem u boji srebra. Od crvenog i žutog materijala iskrojte imitacije plamena koje ćete zalepiti na vrh boce. Na parče kartona pričvrstite deblji crni lastiš ili ručke sa stare torbe a potom zalepite flaše. 

3. Kostim puža

Za ovaj kostim biće vam potreban tabak papira za uvijanje. Papir isecite, rolajte i uvijajte kako je prikazano na slici a potom od toga formirajte puževu kućicu koristeći lepak. Na parčetu kartona pričvrstite ručke stare torbe ili veći lastiš pa potom zalepite za kućicu. Rogove takođe napravite rolanjem papira i lepljenjem na rajf. Na vrh zalepite dve ping pong loptice. 

Ovo su samo neki predlozi koji su se nama učinili interesantni. Naravno, ima ih puno te predlažemo da u slobodno vreme istražite po netu neka rešenja, a u toku kišnih dana kada na miru krenete sa decom i da pravite kostim. Prilika se uvek nađe, a sasvim je u redu i da se sa detetom igrate u kućnim uslovima.

foto: PublicDomainPictures-pixabay

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Kostim lava za decu uzrasta od 8-12 godina dostupna je u dve veličine.  Mekani udo...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.690,00 RSD
Veličina
140cm
164cm
Sačuvano u omiljne
Kostim Alisa u zemlji čuda deluxe 34201
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Kostim Crvekape čini haljina, kecelja i ogrtač sa kapuljačom.    
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.390,00 RSD
Veličina
104cm
116cm

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno