Praktična mama
03.02.2016.
Autor: Priredila: Olivera Marković

3 jednostavna predloga za dečje kostime

U vrtiću, školi ili na proslavi rođendana organizovan je maskenbal za mališane. Ne morate odmah ići u prodavnice i tražiti gotove. Predlažemo tri jednostavna načina kako da napravite kreativne kostime koji će sigurno biti zapaženi. 

1. Malci 

Od jednostavne, vunene, žute kape napravite kostim za malce. Kosu napravite od sitnih tračica crnog materijala koji ćete zašiti na vrhu kape. Naočare ćete dobiti tako što od kartonske rolne iskrojite dva prstena i za njih heftalicom pričvrsitte crni lastiš. Jednostavno, brzo i sigurno zapaženo. Mališane obucite u žutu garderobu, dodajte ovu efektnu kapicu i kostim je gotov. 

2. Raketa

Dve plastične flaše prefarbajte sprejem u boji srebra. Od crvenog i žutog materijala iskrojte imitacije plamena koje ćete zalepiti na vrh boce. Na parče kartona pričvrstite deblji crni lastiš ili ručke sa stare torbe a potom zalepite flaše. 

3. Puž

Za ovaj kostim biće vam potreban tabak papira za uvijanje. Papir isecite, rolajte i uvijajte kako je prikazano na slici a potom od toga formirajte puževu kućicu koristeći lepak. Na parčetu kartona pričvrstite ručke stare torbe ili veći lastiš pa potom zalepite za kućicu. 

Rogove takođe napravite rolanjem papira i lepljenjem na rajf. Na vrh zalepite dve ping pong loptice. 

foto: pinterest.com, ohhappyday.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

02.
May
2019
Praktična mama
16.
Apr
2019
Praktična mama