Praktična mama
10.11.2015.

5 genijalnih ideja sa usisivačem

1. Olakšajte čišćenje kartonskom tubom od toalet papira
Kako biste uspeli da usisate mrvice i prljavštinu i iz najteže dostupnih mesta, na otvor cevi usisivača stavite valjak od kartona od rolne toalet papira i stisnite ga kako biste ga uspeli ugurati u usko i skučeno mesto.

2. U vrećicu za usisavač uspite malo cimeta
U domu se mogu zadržati i neugodni mirisi kućnih ljubimaca koji, dok usisavate, mogu završiti u vrećici usisivača te se tako opet vraćati u vazduh. Kako biste to sprečili sipajte u vrećicu malo cimeta čiji će slatkasti miris prekriti neugodne mirise.

3. Madrac pospite sodom bikarbonom
Kako biste s tepiha, tapecirunga, madraca i sličnih mesta uklonili mirise koje ne želite osetiti, pospite ih sa sodom bikarbonom, pustite da odstoji 30 minuta i zatim usisajte. Soda će upiti neugodne mirise.

4. Ledom uklonite udubljenja u tepihu od nameštaja
Premeštate li nameštaj, ovaj trik pomoći će vam da uklonite udubljenja u tepihu koja su ostale od fotelja i stolova: stavite kockice leda na udubljenja i pričekajte da se otope. Vlakna će zbog vode nabreknuti i vratiti se u prvobitni oblik. Prođite usisivačem po udubljenju kako bi se ulegnuta vlakna ponovno podigla.

5. Poslužite se najlonkom za traženje izgubljene naušnice
Naušnicu koja vam je pala na pod, ili bilo koji drugi sitni predmet, lakše ćete naći pomoću usisivača i najlonke. Na otvor usisivača stavite staru najlonku i učvrstite je gumicom. Prođite po podu sa usisivačem i izgubljena sitnica ostaće na najlonki.

izvor: zadovljna.dnevnik.hr

foto: bluewin.ch

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno