Praktična mama
15.09.2015.

Napravite farbu za zid-tablu

Neobične zidove po kojima se piše kredom sigurno ste već viđali u modernim stanovima u magazinima ili na internetu. Ali, da li ste znali da farbu za zid na kojem možete da iskažete svoju kreativnost ili organizaciju, veoma lako možete da napravite i sami?Farba je savršena za zidove u dečijoj sobi koje možete išarati belom ili kredama u boji. Tako, umesto statičnih tapeta, možete dobiti zidnu dekoraciju koju menjate jednim pokretom sunđera. 

U radnoj sobi će poslužiti kao veoma praktična površina na kojoj možete iscrtati kalendar, pisati podsetnike, motivacione poruke...

Iako je crna najefektnija podloga za belu kredu, farba može biti i u bilo kojoj drugoj boji. Pustite mašti na volju, pronađite i druge površine u kući koje mogu poslužiti kao tabla, a mi vam dajemo uputstvo kako da napravite farbu u bilo kojoj boji.

Potreban materijal:

*250 ml mat akrilne ili lateks farbe za zid ili drvo (u boji po vašoj želji)
*30 g fug mase
*Posuda za mešanje
*Četka za farbanje
*Brusni papir granulacije 150

Način izrade:

1.  Pre farbanja sve površine treba da budu čiste i suve kako se farba ne bi ljuštila. Obrišite prašinu krpom i uklonite oštećene površine.
2. Mešajte boju i fug masu u posudi sve dok ne bude više grudvica. Farba će vrlo brzo početi da se suši, pa nemojte odjednom mešati materijal za veće površine.
3. Četkom nanesite farbu na odabranu površinu i ostavite da se osuši.
4. Kada se boja osuši, išmirglajte površinu lagano brusnim papirom.

izvor/foto: kucasti.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno