Praktična mama
25.02.2015.

Neobična kutija za foto uspomene

Pored običnih ramova i foto albuma u kojima možete čuvati svoje fotografije, predlažemo vam i jedan pomalo neobičan način na koji možete složiti svoje foto uspomene. 

Biće vam potrebno: 

papir, skalpel, makaze, lepak, spajalice i po želji ukrasni papir i traka. Naravno, spremite fotografije, crteže vaših mališana i slične uspomene koje želite da se nađu u vašoj maloj "kutiji uspomena".

Za poklopac vam treba 1 karton 30×30 cm i 4 kartona istih dimenzija za zidove kutije. Naravno, vi možete uzeti i veće dimenzije ukoliko želite veću kutiju.

Proces izrade:

Od svakog kartona namenjenog za zidove napravite nacrt za izradu kocke, ali bez jedne strane – imaćete 5 kvadrata umesto 6. Prvi neka vam bude najveći, a svaki drugi za 0,5 cm manji.

Poređajte sve nacrte jedan preko drugog i zalepite jedan za drugi – lepite jedino unutrašnje kvadratiće.

Savijte rubove kvadratića i formirajte kocku sa šupljinom, tj bez jedne strane. Na kvadratiće lepite fotografije, poruke ili šta god ste već planirali da stavite. 

Od preostalog kartončića napravite poklopac uz pomoć spajalica ili lepka, spojte krajeve kvadratića i poklopite. Imaćete mesta za više od 20 fotografija ukoliko budete stavljali i ukrase. Kada skinete poklopac vaš album će se otvoriti pred vama. Zidove i unutrašnjost kutija možete obložiti ukrasnim papirom, a poklopac kutije zavezati ukrasnom tračicom.

izvor/foto: lifepressmagazin.com


 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno