Praktična mama
03.02.2015.

Trik za čarape bele kao sneg

Bele čarape naravno izgledaju veoma atraktivno samo dok su nove. Posle nekoliko nošenja i pranja, njihov spoljašni izgled više nije toliko privlačan. Ali uz pomoć malog trika, ovakve stvari se menjaju...

Bele čarape lakše ćete oprati, ako ih pre pranja potopite u rastvor 3%-og hidrogena i tople vode (2 supene kašike hidrogena na 1 litar vode).

Potopite čarape u ovaj rastvor na 1-2 sata. Zatim ih dobro isprati u vodi i ubacite u mašinu na pranje (ili oprati ručno). Čarape u veš mašini najbolje je prati u režimu za pranje pamuka na temperaturi 40-60 stepeni.

Ima još nešto...

Limun – staro provereno sredstvo za pranje belih čarapa. Sok limuna naširoko se koristi za za uklanjanja fleka, ne samo sa belih čarape, već i različitih pamučnih tkanina svetlih boja. Deluje kao izbeljivač, koji pomaže tkanini da vrati prvobitnu belinu na prirodni način.

Možete staviti čarape u lavor, zaliti toplom vodom (ne vrućom!) i dodati sok od polovine ili jednog limuna. Ostaviti na sat vremena da odstoji.

Posle oprati ručno ili u mašini za pranje veša.

Ako su vaše čarape jako prljave i procedura potapanja u limunovu vodu ne pomaže, onda možete iscediti sok tog istog limuna direktno na fleku i malo utrljati. Nakon toga staviti na pranje zajedno sa drugim svetlim stvarima. 

izvor: prva.rs

foto: minimagazin.info, dhphomedelivery.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno