Mali kreativac
08.10.2018.

Uposlite im ručice

Toliko je raznovrsnih boja oko nas i novih oblika kojima je jesen okitila prirodu. Neke od njih možete iskorisiti da napravite lepe uspomene, simpatičnu igračku ili nešto korisno za živuljke iz parkova i šuma.  Evo tri sjajne ideje. 

Mišići od ljuske oraha
Ovi simpatični mali miševi od ljuski oraha lako se prave. Za jednog mišića biće vam potrebna jedna polovina oraha, malo filca ili nekog drugog materijala, kanap, stikeri...
Od debljeg materijala ili kanapa iskrojte tanki repić i malene uši pa ih zalepite za ljusku super-lepkom, a oči i njuškicu iscrtajte crnim flomasterom ili zalepite stikere. Sigurni smo da će biti idealan jesenji ukras za police ili sto vašeg mališana. 

Činija od lišća
Potrebni su vam balon, lepak za dekupaž, četka za nanošenje lepka, jedna dublja činija i dvadesetak većih listova iz parka. Nadujte balon i zavežite ga pa ga položite u plastičnu činiju tako da "pupak" balona bude u njoj. Potom polovinu balona premažite lepkom za dekupaž i redom slažite listove dodajući sloj po sloj lepka.

Ostavite preko noći da se dobro osuši, a sutradan probušite balon i imaćete lepu jesenju činiju u kojoj ćete moći da čuvate razne sitnice. 

Hranilica za ptičice
Od dve flaže različite širine (vodite računa da razlika u širini flaša ne bude suviše velika) iskrojte dno, oko 10 centimetara dubine, pa na oba dela isecite polukrugove kroz koje će price uzimati hranu. Oba dela ofarbjate sprejom, aktilnom ili nekom drugom bojom koja je otporna na vlagu i ostavite da se dobro osuši.

Potom vrućim lepkom spojte obe polovine tj. jednom poklopite drugu. Deo koji će biti na vrhu probušite i kroz njega provucite vrpcu kojom ćete hranilicu okačiti na drvo. Ispod otvora za hranu probušite rupu i kroz nju provucite i zalepite štapić kako bi ptica imala na čemu da stoji dok jede.
foto: taunieverett.com, Agricorti, redtedart.com, tosimplyinspire.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno