Mali kreativac
21.08.2018.

Ovakve igračke niko nema

Pre nego što neke stare stvari bacite u kontejner, razmislite još jednom. Možda se baš u njima krije nova zanivljiva igračka koju će vaša deca voleti više od svih kupovnih. Prvo će uživati u otkrivanju svih potencijala, zatim u izrađi, bojenju i krojenju, a na kraju će se satima zabavljati sa svojom rukotvorinom. Ako nemate baš jasnu predstavu šta možete da napravite, iskoristite ove naše ideje koje će vam pomoći da napravite dve divne igračke - jednu za devojčice i jednu za dečake. 

Kućica za lutke od kofera
Polomljeni ili stari kofer koji ste našli na tavanu ne mora da završi na otpadu jer od njega može da se napravi savršena kućica za lutke.  Kofer prvo dobro očistite i, ako želite, ofarbajte spolja, a potom unutrašnjost obložite ukrasnim papirom koji treba da ima funkciju zidnih tapeta. Ukoliko vam je to koplikovano, "zidove" oslikajte vodenim bojama, temperama ili markerima. 

Potom sa dve tanje dačšice ili od debljeg kartona napravite dve "police" u unutrašnjosti. Ukoliko kostistite daščice, možete ih pričvrstiti lepkom ili još bolje šrafovima kako bi imale stailnost. Nakon toga samo ostaje da kućicu napunite nameštajem i biće spremna za useljenje! 

Brodići od plastičnih flaša
Iskrojte dno flaše, pa na sredinu zalepite polovinu deblje cevčice za sok. Na nju nalepite malo papirno jedro i osisnite brodić u nove letnje avanture. 

foto: mypoppet.com.au, thepinterestedparent.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno