Mali kreativac
27.10.2016.

Ukrasite bundevu za Noć veštica

Otkrivamo vam nekoliko načina kako brzo i jednostavno ukrasiti bundeve i dobro se zabaviti za Noć veštica

Ovde ćemo vam otkriti nekoliko načina kako ćete vi i vaša porodica brzo i jednostavno ukrasiti bundeve i dobro se zabaviti

Bojenje bundeve

Pre svega, nabavite bundevu sa jednom donekle ravnom površinom na jednoj strani. Ovo će olakšati deci da oboje bundevu.

Nakon toga, kupite akrilnu boju u prodavnici boja. Ovo je najlakši način za bojenje bundeve. Najčešće ćete pronaći akrilnu boju u većim bocama, što znači da ćete imati dovoljno za više bundeva. Pored toga, ovom se bojom obično deca lako koriste i možete je pronaći u mnogo raznih nijansi, ako se deci dopadne oslikavanje.

Sledeće što morate učiniti je osmisliti šta želite napraviti. Svakako uključite decu u ovaj korak jednostavnog oslikavanja bundeve.

Želite li nešto zastrašujuće? Ili nešto smešno?  Ako ne znate šta, na internetu možete pronaći mnogo ideja za oslikavanje. 

Uz to ne morate se ograničiti samo na oslikavanje bundeve. Možete pričvrstiti na bundevu uši ili nos od kestenja ili nečeg drugog što imate pri ruci.

Rezbarenje bundeve

Pre nego odaberete bundevu, probajte osmisliti šta želite napraviti s njom. Nakon što imate pripremljen dizajn, odaberite bundevu koja će vam najbolje odgovarati. Odaberite bundevu koja ima ujednačenu boju i nema po sebi oštećenja.

Sad kad imate bundevu, trebaće vam alat za rezbarenje: veća kašika, nož sa tanjom oštricom i novine.

Sa nožem sa dužom oštricom izrežite oko peteljke vrh bundeve. Rupa bi trebalo da bude dovoljno velika da možete lako sa kašikom izvaditi iz bundeve koštice i mekano meso. Najbolje bi bilo da napravite rupu u obliku petougla ili šestougla i napravite rez pod koso  jer vam tako odrezani vrh neće upadati u bundevu. Sada sa kašikom izdubite i očistite unutrašnjost.

Odaberite najbolju stranu bundeve za rezbarenje. Olovkom ili pastelom iscrtajte lice ili oblik koji ćete izrezbariti. Nožem zatim izrežite zacrtane linije. Kada ste završili sa rezanjem iznutra pogurajte odrezane delove van i vaša bundeva za Noć veštica je gotova.

Proverite da li vam je dno bundeve ravno, kako bi mogli unutra staviti svećicu. Najbolje je da koristite lučice ili malu belu sveću u prozirnoj čaši ili svećnjaku.

izvor: zena.rtl.hr

foto: blog.doctoroz.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno