Vešte ruke
14.06.2021.

Isprobajte neku od ovih super interesantnih letnjih ideja

Jedan od najvećih izazova tokom leta je zabaviti decu, posebno tokom letnjeg raspusta. Današnji klinci svakako uz tehnologije imaju dosta mogućnosti da utroše vreme, ali bi boravak ispred ekrana trebalo organičiti na maksimum dva sata dnevno. Zato, pogledajte neku od ovih ideja koje su jednostavne, zanimljve, okupiraju pažnju i zahtevaju angažovanost a svakako će ih držati dalje od društvenih mreža i ekrana. 
Ideje koje vam prenosimo lagane su tako da ih i mlađi školarci mogu bez problema ispratiti, a sa druge strane, dovoljno su zanimljive i za tinejdžere i čak i mame i tate. Neke od ideja klinci će moći sami da naprave, dok će im za druge biti potrebna vaša mala pomoć. Mada verujemo da će se i vama dopasti, pa ćete i sami poželeti da učestvujete. 

Uradi sam-Lutkice od školjki 

Za ove lutkice trebaće vam drveni štapići od sladoleda, školjke, lepak, gliter u prahu ( ili lak za nokte sa gliterom) mekši karton, flomasteri, vunica ili deblji konac, lepak. 
Na štapiću od sladoleda iscrtajte ili od kartona iskrojte i zalepite noge na lutkice. Školjka  ofarbana gliterom će biti suknjica, a ruke i glavu napravite od tanjeg kartona i zalepite na vrh štapića. Kosu napravite od vunice ili debljeg končića i zalepite. Flomasterima iscrtajte detalje po licu. 

Uradi sam-Oktopodi od štapića za sladoled

Za svakog oktopoda trebaće vam po tri štapića od spadoleda. Obojte ih temperama sa jedne strane i soatvite da se dobro osuši. Potom ih lepite jedan za drugi rasoređujući ih tako da dobijete krake oktopoda. Glavu iskrojte od tanjeg kartona pa zalepite na sredinu i dodajte stikere za oči. 

Uradi sam-Krabe od školjki

Unesite morski duh u svoj dom sa magnetima u obliku kraba napravljenih od školjki. Školjku obojte crvenom temperom, sa donje strane ispunite udubljenje sunđerom ili papirom koji ćete zalepiti za školjku pa na to zalepite magnet. Noge krabi napravite od žičica u boji. Ostavite da se dobro osuši. 
Na isti način možete napraviti i morske kornjačice. 

Uradi sam-ukrasne korpice od štapića za sladoled 

Izmerite prečnik saksije pa u zavisnosi od toga izdvojte određeni broj štapića od sladoleda. Možete ih spajati lepkom, ali će biti lepše i postojanije da ih spajate raznobojnim končićima od vunice. Ispreplićite vunicu oko štapića u više slojeva i redova spajajući ih na taj način. Možete ih dodatno učvrstiti lepkom. Štapiće takođe možete i obojiti temperama. 

Uradi sam-Lame od kartonskih tanjira

Tanjir presecite na pola i ukrasite po želji. Možete ga obojiti, lepiti male pompone i druge detalje. Od druge polovine tanjira iskrojte noge, glavu i ostale detalje za lamu pa ih zalepite sa unutrašnje strane kako se spojevi ne bi videli. Možete na vrhu lamine glave i repa probušiti dve rupice, provući konac i tako ih kačiti kao ukrase u dečjoj sobi ili dodati samolepljivu traku i zalepiti ih na zid. 

Uradi sam-Veseli kaktusi od kamenčića

Pored manjeg kamenja trebaće vam i male saksije, prava zemlja, klikeri ili bilo šta drugo čime možete napuniti dno saksije. 
Kamenčiće obojte u zeleno, docrtajte temperama detalje i dodajte stikere za oči. Ukoliko su saksije veoma male, biće vam potrebno samo malo materijala bilo koje vrste kako bi se kamenčići lepo videli iz saksija. 

Uradi sam-Ram za fotoragfije od školjki

Najobičniji plastični ili drveni ram ukrasite školjkama različitih veličina. Školjke možete samo zalepiti po ramu bez farbanja, ali ih možete i dodatno premazati lepkom i posuti plavim šljokicama u prahu za autentični morski izgled.
Uspomena sa letovanja fantastično će izgledati u ovom ramu. 

foto: letsdosomethingcrafty.com, craftprojectideas.com, designimprovised.com, handmadecharlotte.com, thebestideasforkids.com, onelittleproject.com

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Konstruktivne P-0225G
Pakovanje sadrži 12 plastičnih šišarki u 3 veličine i 16 boja i 36 raznob...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.429,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno