Vešte ruke
03.04.2021.

Uradi sam: Od plastičnih slamčica nastaju ove sjajne stvari

Slamčice su materijal koji je svima dostupan, za igru i pravljenje zanimljivih oblika i igračaka uz pomoć kog za tili čas možete napraviti interesantne igračke, ogrlice, kolaže ili ih koristiti kao rekvizit za  takmičarske igre u kojima će se zabaviti cela porodica. 

Napravi sam - iskrojte šarenog zmaja

Proleće i sunčani dani koji su nam konačno došli su idealno vreme za puštanje zmaja. Nabavite krep papir, slamčice, lepak i končić. Na krep papir zalepite slamčice oblikujući zmaja. Sačekajte da se dobro osuši pa gai skrojte. Ukrasite ga dodatno mašnicama od krep papira koje možete nanizati na konćić i zakačiti na donju stranu zmaja. 

Napravite lavirint za klikere 

Kada naiđu kišni dani, treba osmisliti zabavu u kući kako klinci ne bi bili samo uz ekran i video igrice. Nabavite pliće kutije, ili dublje kutije skratite, pa na dno lepite slamčice i formirajte lavirint. Kada se sve dobro osuši takmičenje može da počne. 

Koristite je kao duvaljku za lopticu 

Za ovu napravi sam igricu biće vam potrebna izolir traka u boji i loptica za ping pong ili neka druga lagana loptica. Napravite staze sa izolir trakom, podelite se u timove i vežbajte preciznost trudeći se da loptica ne siđe sa staze tj. trake. 

Slažite slamčice u kolaž

Ova aktivnost veoma je korisna za razvoj fine motorike ali i kreativnosti i strpljenja kod dece. 

Na papiru ili još bolje, debljem kartonu, iscrtajte različite oblike, trudeći se da budu što krupniji kako bi lepljenje i uklapanje slamčica bilo jednostavnije. Koristite slamčice različitih boja, kratite ih makazama i lepite u različitim pravcima. 

Obradujte devojčice šarenim ogrlicama

Kombinovanjem i slaganjem slamčica na različite načine i dodavanjem cvetića, perlica i drugih elemenata, napravite autentične ogrlice koje će upotpuniti kostim za maskenbal ili biti detalj u igri vaših malih dama. 

Napravite stalak za slike

Povežite uz pomoć lepka i žičica slamčice kako biste dobili postolje slično slikarskom. Na njemu možete držati razglednice, drage porodične slike ili blokčiće-podsetnike sa beleškama. Ili napravite od dve slamcice ovaj jednostavni viseći ram. 

Učite o geometrijskim telima

Plastične slamčice veoma su zahvalne kao materijal za pravljenje različitih geometrijskih tela i drugih oblika. Spajajte ih lepkom ili žičicama. Možete praviti i visoke građevine, ili jednostavna, mala geometrijska tela uz pomoć kojih će vaši školarci lakše učiti matematiku ili se jednostavno samo zabaviti. 

Da li ste vi isprobali neku od ovih ideja i da i vam se dopadaju? 

foto: creativejewishmom.com, teachpreschool.org, handsonaswegrow.com, wantsandwishesdesign.blogspot.com, pinterest.com i www.notimeforflashcards.com, allfortheboys.com

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Konstruktivne P-0225G
9 termina 150 sati početni nivo
Pakovanje sadrži 12 plastičnih šišarki u 3 veličine i 16 boja i 36 razn...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.589,00 RSD
Sačuvano u omiljne
9 termina 150 sati početni nivo
Zagarantovano dobra zabava za mališane. Po završetku bojenja, uvucite s...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
599,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

string(0) ""
string(0) ""