Vešte ruke
03.04.2021.

Uradi sam: Od plastičnih slamčica nastaju ove sjajne stvari

Slamčice su materijal koji je svima dostupan, za igru i pravljenje zanimljivih oblika i igračaka uz pomoć kog za tili čas možete napraviti interesantne igračke, ogrlice, kolaže ili ih koristiti kao rekvizit za  takmičarske igre u kojima će se zabaviti cela porodica. 

Napravi sam - iskrojte šarenog zmaja

Proleće i sunčani dani koji su nam konačno došli su idealno vreme za puštanje zmaja. Nabavite krep papir, slamčice, lepak i končić. Na krep papir zalepite slamčice oblikujući zmaja. Sačekajte da se dobro osuši pa gai skrojte. Ukrasite ga dodatno mašnicama od krep papira koje možete nanizati na konćić i zakačiti na donju stranu zmaja. 

Napravite lavirint za klikere 

Kada naiđu kišni dani, treba osmisliti zabavu u kući kako klinci ne bi bili samo uz ekran i video igrice. Nabavite pliće kutije, ili dublje kutije skratite, pa na dno lepite slamčice i formirajte lavirint. Kada se sve dobro osuši takmičenje može da počne. 

Koristite je kao duvaljku za lopticu 

Za ovu napravi sam igricu biće vam potrebna izolir traka u boji i loptica za ping pong ili neka druga lagana loptica. Napravite staze sa izolir trakom, podelite se u timove i vežbajte preciznost trudeći se da loptica ne siđe sa staze tj. trake. 

Slažite slamčice u kolaž

Ova aktivnost veoma je korisna za razvoj fine motorike ali i kreativnosti i strpljenja kod dece. 

Na papiru ili još bolje, debljem kartonu, iscrtajte različite oblike, trudeći se da budu što krupniji kako bi lepljenje i uklapanje slamčica bilo jednostavnije. Koristite slamčice različitih boja, kratite ih makazama i lepite u različitim pravcima. 

Obradujte devojčice šarenim ogrlicama

Kombinovanjem i slaganjem slamčica na različite načine i dodavanjem cvetića, perlica i drugih elemenata, napravite autentične ogrlice koje će upotpuniti kostim za maskenbal ili biti detalj u igri vaših malih dama. 

Napravite stalak za slike

Povežite uz pomoć lepka i žičica slamčice kako biste dobili postolje slično slikarskom. Na njemu možete držati razglednice, drage porodične slike ili blokčiće-podsetnike sa beleškama. Ili napravite od dve slamcice ovaj jednostavni viseći ram. 

Učite o geometrijskim telima

Plastične slamčice veoma su zahvalne kao materijal za pravljenje različitih geometrijskih tela i drugih oblika. Spajajte ih lepkom ili žičicama. Možete praviti i visoke građevine, ili jednostavna, mala geometrijska tela uz pomoć kojih će vaši školarci lakše učiti matematiku ili se jednostavno samo zabaviti. 

Da li ste vi isprobali neku od ovih ideja i da i vam se dopadaju? 

foto: creativejewishmom.com, teachpreschool.org, handsonaswegrow.com, wantsandwishesdesign.blogspot.com, pinterest.com i www.notimeforflashcards.com, allfortheboys.com

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Konstruktivne P-0225G
Pakovanje sadrži 12 plastičnih šišarki u 3 veličine i 16 boja i 36 raznob...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.429,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno