Vešte ruke
31.03.2021.

Kad budete videli ove naše sjajne ideje, više nećete baciti nijedan CD

Sigurni smo da još uvek imate gomile starih CD-ova koje premeštate sa mesta na mesto, pa ukoliko se spremate da ih se otarasite, nemojte to činiti pre nego što pogledate ove interesantne ideje za reciklažu koje će zabaviti celu porodicu. 

Uz pomoć ove igračke vaš predškolac naučiće jednostavno i brzo da gleda na sat. I sasvim je sigurno da će mu učenje biti zanimljivije na ovom simpatičnom časovniku koji je samo napravilo, nego na klasičnom. Ukrasite ga stikerima i samolepljivim kolaž papirom. Brojeve možete ispisati vodootpornim markerima ili ih iskrojiti iz časopisa i zalepiti, a kazaljku pričvrstite uz pomog ziherandle. 

Pored CD-a i šarenog papira za dekoraciju, biće vam potrebni i stikeri za oči. Napravite od većeg parčeta papira lepezu, provucite je kroz sredinu CD-a, zalepite i dodajte rep i usta. Možete od sjajnog papira krojiti i krljušti za dodatni efekat. Na vrhu probušite rupicu i provucite končić pa ribice kačite kao viseće ukrase u dečjoj sobi ili na terasi. 

Biće vam potreban samo lepak i šareni papir ili samolepljivi papir u boji. Možete korisiti i stikere, zamimljive sličice iz magacina ili likove omiljenih crtanih junaka. 

Nabavite deblji materijal ili pak pamučne krpice kojima ćete obložiti CD i zašiti ga oko njega. Ipak, za jednostavniju verziju možete korisiti lepak. Kada obložite CD, sa prednje strane pričvrstite džep u koji možete odlagati sitniji nakit, spajalice, olovke, šnaice i pribor za kosu. 

Kombinovanjem različitih materijala, detalja, stikera i korišćenjem više CD-ova istovremeno, napravite veselog slona, zbunjenog lava, šarenog leptira, sovicu ili ovčicu, kornjaču, pčelicu...

Dok pravite svaku od njih, pričajte sa decom o tome gde ove životinje žive, čime se hrane, da li su domaće ili divlje a možete im čak dodeliti i imena.  

foto: ourkidthings.com, susanjacoby.blogspot.com, craftsbyamanda.com, craftyourhappiness.com, picturescrafts.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno