Vešte ruke
26.02.2021.

Kutijica iz čokoladnog jajeta pored igračke krije i ova iznenađenja

Nema mališana koji ne voli čokoladno jaje i ne traži ga skogo svaki put dok čekate red na kasi, ne toliko zbog čokolade već zbog igračke koja dolazi u njemu. Slatkiš se pojede, igračka se sklopi i ostane na polici,a "žumance" ide u đubre. Međutim, sada i kutijicu možete da pretvorite u igračku ili koristan predmet koji će decu oduševiti. 

Malci
Biće vam potrebni samo stikeri za oči i trajni markeri ili kolaž papir u plavoj i crnoj boji. Dodajte im odeću od plavog kolaž papira, iscrtajte markerom usta i zalepite oči. Za kratko vreme imaćete celu družinu Malaca na okupu.

Kutijica za slušalice 

Niko ne voli da troši vreme na razmrsivanje slušalica, jer to nekada može da potraje. Stoga je bolje lepo ih upakovati kako bi uvek bile dostupne i spremne za korišćenje. Kutijicu možete ukrasiti kao u prethodnom primeru ili docrtati i zalepiti detalje za ananas kao na slici.

Kutija za lizalicu 

Tokom igre u parkiću i šetnji nezaobilazan pratilac uvek bude lizalica, koja veoma često završi u prašni pa posle toga nastupa plač i traženje nove. Međutim, možete je zaštititi upravo uz pomoć kutijice. Samo sa jedne strane probušite rupicu kako biste kroz nju provukli dršku od lizalice. Čak i kada je malšan ne pojede odmah, zaklopite i sačuvajte je za kasnije. 

Zanimljive lutkice 

Napravite različite lutkice uz dodavanje čačkalica za noge, pompona, stikera za oči, iscrtavanja detalje flomasterima, dodavanja papirnih detalja i slično. 

Mini saksije

U ovim malenim saksijama možete zasaditi kaktuse ili biljčice koje ne zahtevaju veliki prostor, ili recimo začinsko bilje koje ćete iskorisititi u kraćem roku. Možete ih složiti i držati u kutiji za jaja koju ćete dodatno obojiti i ukrasiti. 

Košnica sa pčelama 

Na kutijice dodajte detalje sa crnim flomasterom ili ih iseckajte od kolaž papira, docrtajte oči i od dekorativne žice napravite krila i nožice. Saće za pčele tj.košnicu, možete napraviti od krugova izrezanih od rolni toalet papira, pa ih potom spojte lepkom. 

Svici 

Sada se u mnogim radnjama mogu naći minijaturne lampice koje rade na male baterije pa njih ubacite u kutijicu. Takođe, probušite rupice za noge koje možete napraviti od dekorativnih žičica. Docrtajte oči i napravite krila od aluminijumske folije. Ove bubice biće divna dekoracija pred spavanje u dečjoj sobi. 

Smajliji 

Jednostavnim docrtavanjem očiju i usta, napravite smajlije uz koje će manja deca lako moći da uče o emocijama i izrazima lica koja ih prate.
foto: cleverly.me, redtedart.com, pinterest, coolcreativity.com, linfacreativa.net, apartmenttherapy.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno