Vešte ruke
03.09.2021.

Uradi sam - napravite zanimljive stvarčice za školu

ima nečeg lepog i u jeseni koja nam se bliži, u novim počecima i mogućnostima. Ove je period koji decu raduje jer se će ponovo dosta vremena provoditi sa drugarima, dok su roditelji opterećeni nabavkom školskog pribora, knjiga rančeva, odeće i obuće. Toliko je neophodnih stvari koje morate da nabavite za školarca. Čak i da se ne radi o novcu i uštedi, neke sitnice biste mogli da napravite i sami ili zajedno s detetom. To će im biti najbolja priprema za obaveze koje sledi. Evo nekoliko sjajnih ideja. 

Uradi sam - Organizatori za papire i olovke 

Iskoristite kutije od muslija koje ćete lepiti jednu za drugu, spajajući šire strane lepkom. Pre lepljenja kutije skratite tako da svaka od njih bude različite visine. Kada ih spojite lepkom, ukrasite ih samolepljivim kolaž papirom. 

Uradi sam - Obeleživači za knjige sa porukom

Od debljeg kartona iskrojte pravougaonike željene veličine i obložite ih samolepljivim papirom u boji. Na jednoj strani makazama ili spravicom za bušenje papira napavite rupu i dodajte satensku tračicu ili tanju gumicu za kosu. Iz časopisa iskrojte reči i slova i napravite svoju originalnu poruku za lep dan.

Uradi sam - Kutije za olovke ukrašene tekstilom

Nabavite veće konzerve,plastične čaše ili velike šolje, a za ukrašavanje šarene materijale od starih majica, košuljica ili farmerki. Nakon što kutiju obložite željenim materijalom, možete da iskrojite i inicijale, da je dodatno ukrasite, da nalepite stikere, mašnice i druge ukrase. 

Uradi sam - Kutija za bojice od plastične flaše 

Potrebne su vam dve flaše, mogu da budu i u boji. Sa jedne iskrojte vrh tako da ostane kutija u koju ćete pakovati flomastere i bojice, a sa druge iskrojte dno. Vrućim lepkom po ivicama pažljivo zalepite rajsfešlus, pa ostavite da se dobro osuši.

Uradi sam - Originalni podsetnik na obaveze

Na deblji karton zalepite nekoliko belih papira pa potom preko njih pažljivo prelepite foliju (možete koristiti folije za registratore) kako biste preko toga mogli da pišete flomasterima i potom brišete krpicom. Koristite stikere, pravite zanimljive tabele sa školskim i vanškolskim obavezama i ne zaboravite da ubacite i slobodne aktivnosti i igru. Najbolje bi bilo da ova tabla stoji u blizini dečjeg radnog stola.

Uradi sam - Olovka sa cvetom 

Nabavite krep papir u zelenoj, narandžastoj i roze ili crvenoj boji. Od zelenog papira iskrojte tanje tračice i obložite olovku celom dužinom.

Na vrhu napravite "srce" cveta od narandžastog papira obavijajući ga nekoliko puta oko vrha olovke. Od preostalog papira iskrojite latice, pa ih redom lepite u krug cve dok ne dobijete gust cvet. 

Uradi sam -  Sveska sa džepom 

Sa starih farmerica pažljivo skinite džep pa ga vrućim lepkom pričvrstite na korice sveske. Možete takođe i cele korice da obavijete džinsom pa da nakon toga zalepite džep. 

Uradi sam -  Obeleživači od spajalica

Jednostavnim savijanjem jedne strane spajalice dobićete srce i imaćete najoriginalnije obeleživače knjiga i svezaka. Takođe, na vrhove spajalica možete kačiti i lepiti i razne ukrase, priveske ili različite oblike od tanjeg kartona.


foto: iheartorganizing.com, tatertotsandjello.com, instructables.com, thirtyhandmadedays.com, oldhousetonewhome.net, makeit-loveit, sweetestoccasion, parents.com, thechicsite, everythingetsy, pinterest

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Anatomski rančevi 000014462
Gorjuss ranac anatomski Time To Fly Gorjuss G4100007
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.999,00 RSD
9.389,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno