Vešte ruke
17.09.2021.

Evo kako da od plastičnih flaša napravite razne korisne sitnice

Reciklaža može biti veoma zanimljiva i vama i deci. Na ovaj način pokazaćete im kako da budu odgovorni prema prirodi i drugim ljudima, a rezultat će biti zanimljivi predmeti i igračke koje će dugo koristiti. Evo kako možete da iskoristite plastične flaše, da smanjite količinu smeća, učinite nešto dobro za prirodu i uštedite malo novca. 

Kutijice za sitnice

Iskrojte dno sa dve flaše visine oko 3-4 cm. Vrućim lepkom pažljivo pričvrstite rajsferšlus ili jednostavno išmirglajte ivice kako se ne biste povredili i dobićete praktične kutijice u kojima možete da čuvate sitnice.

Ukoliko dodate detalje u vidu listića i peteljki, napravićete ovakve divne jabuke. Možete koristiti flaše različitih boja, a možete i da ofarbate one bezbojne akrilnim bojama ili sprejom.

Pernica

Odsecite vrh plaše pa vrućim lepkom pričvrstite rajsfešlus. Ova praktična pernica može vam služiti za bojice, flomastere i druge školske sitnice a njena prednost je što u svakom trenutku možete videti šta se nalazi unutra. 

Saksije za cveće

Na donjem delu flaše probušite nekoliko rupica, kako bi voda mogla slobodno da ističe, pa saksije obojite i ukrasite po želji.

Saksije držite na podmetačima ili probušite dodatne rupice pri vrhu i napravite viseće saksijice za puzavice ili kakutse. 

Čunjevi za kuglanje

Flaše ukrašavajte sprejem, akrilnim bojama ili lepljenjem različitih oblika i stikera od samolepljivog kolaž papira. Ukoliko koristite manju loptu kao kuglu, flaše nije potrebno puniti, a ako ih napunite vodom, gađajte ih težom i većom loptom.
foto: essilvionascimento.blogspot.com, kazarinteriores.blogspot.com,  revistamaisvoce.com,  artereciclada.com.br, comofazeremcasa.net

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno