Vešte ruke
29.05.2020.

Plutani zatvarači i malo mašte dovoljni su da oživite svet bajki

Ukoliko više ne znate kako da zabavite klince i ne možete da smislite šta bi interesantno i lepo mogli da prave, evo ideje koja će se sigurno dopasti i njima i vama. Od plutanih zatvarača možete sa malo boje i dodatnog materijala da napravite čitav novi svet.

Isprobavanjem nekih od ovih ideja, od društvenih igrica i figurica, preko privezaka za ključeve, do zanimljivih pečata koje će deca obožavati, dobićete zabavu i novi materijal za igru. 

Zanimljive životinjice i junaci iz bajki 

Zatvarače farbajte temperama pa kada se dobro osuše dodajte detalje od papira, vunice, špenadle, stikere za oči i druge dodatke, pa napravite omljene superheroje ili oživite junake iz bajki. 

Figurice za društvene igre

Budite maštoviti i napravite figurice za "Čoveče ne ljuti se", Monopol ili iks-oks igricu. Dodavanjem drugih materijala napravite zanimljive čovečuljke koji će vas pratiti kroz razne društvene igrice.

Brodići 

Spojte lepkom tri-četiri zatvarača pa ih dodatno osigurajte gumicama za tegle ili koncem. Za jedro koristite čačkalice ili štapiće za ražnjice na koje ćete nabosti deblji papir. Na prednjoj strani brodića od špenadle napravite mali prsten za koji ćete vezati konac tako da brodić ne ode ukoliko ga budete puštali na jezeru ili reci.  

Privesci za ključeve 

Zatvarače obojte i ukrasite po želji. Na vrh utisnite kukicu od špenadle i dodatno učvrsite lepkom. 

Pečati za ukrašavanje

Za pečat možete iskoristiti deliće "skvoši" mekanih igračaka ili šperploču (što je malo komplikovanije) koje ćete iskrojiti u različitim oblicima i zalepiti na jednu stranu zatvarača. Kada se doboro osuši, ukrasite pečat po želji. 

Imate li vi još neku ideju za igračke od plute?
foto: kidsactivitiesblog.com, corkspirit.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno