Vešte ruke
04.05.2020.

Pretvorite obične kartonske rolne u originalne dečje igračke

Kartonske rolne od toalet papira ili folija za domaćinstvo mogu se pretvoriti u zanimljive igračke za vaše dečake i devojčice. Nabavite i dodatne detalje koje biste inače bacili, uzmite flomastere, tempere, lepak i makaze i krenite zajedno sa decom u zanimljivu avanturu. Za pola sata možete napraviti neku od ovih interesantnih igračaka. 

Dvogled

Iako smo i dalje u karantinu, toliko je zanimljivih stvari koje vaši mali istraživači mogu da otkriju kroz prozor ili sa terase. Sve što im je potrebno je jedan mali dvogled.
Dve rolne obložite papirom u boji ili nekim drugim materijalom pa ih potom spojte lepkom i dodatno učvrstite trakom od papira ili pamučnog materijala. Dodajte vrpcu za kačenje oko vrata i dvogled je spreman za nova otkrića. 

Autići 

Sa jedne strane rolne iskrojte otvor za vozača i auto obojte i ukrasite. Iskrojte točkove i i zalepite ih na krajeve rolne. 

Garaza za autiće 

Rolne obojte i ukrasite po želji pa lepite jednu za drugu tako da dobijete garažu na nekoliko spratova. 

Kutijica za poklone 

Sitnice koje ste namenili za poklon možete upakovati i u improvizovane kutijice od rolni. Samo savijte krajeve kako biste zatvorili kutijicu i vežite mašnom. Ukrasite samolepivim stikerima, neka klinci nacrtaju nešto sami ili rolnu premažite lepkom i pospite prah šljokicama. 

Košnica sa pčelicama 

Rolne obojte u žuto pa iskrojte prstenove širine 4-5cm i prelomite ih na nekoliko mesta kako biste dobili oblik saća. Spajajite lepkom deo po deo. Pčelice možete napraviti od ping-pong loptica i samo im docrtati oči i zalepiti antenice. 

Saksije sa cvećem 

Ove male saksije dugo mogu ulepšavati police sa knjigama i radni sto vaših mališana. 

Iscrtajte po rolnama oblik cveta ili kaktusa pa iskrojte ostavljajući u donjem delu sakcijicu. Ukrasite temperama ili flomasterima. Za bolji efekar možete koristiti kolaž ili krep papir.
foto: upcycled-wonders, diyhomeart, theseamanmom, theseamanmom, pinkstripeysocks

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno