Vešte ruke
20.12.2019.

Napravite originalne ukrase od štapića za čišćenje ušiju

Osim što služe za održavanje higijene ili kao ispomoć prilikom šminkanja, štapići za uši mogu za tren da se pretvore u divne ukrase koje će i deca obožavati. Napravite od njih novogodišnju dekoraciju, ukras za dečju sobu ili zanimljivu 3D sliku. 

Novogodišnje pahulje
Iskrojte krugove od papira različitih boja, a štapiće seckajte na različite dužne i formirajte pahljulje uz pomoć lepka. Koristite ih kao ukrase za prozor ili za jelku.

Raznobojni cvetići
Od blaznica, zelenih slamčica i malo boje napravite ove predivne kale. Ako na karton zalepite kolaž papir možete da "zasadite" čitavu cvetnu poljanu koja potom može i da se urami. 

Ukras za poklon
Čak i jednostavno uvijen poklon sa ovakvim detaljem neće ostati neprimećen. Iskrojte malo parče suđera ovalnog oblika i u njega zabadajte vrhove štapića umočene u lepak i dobićete ovakav zanimljiv maslačak. 

Simpatična ovčica
Na tanjem kartonu iskrojte telo i glavu ovčice pa ih spojte lepkom. Sa štapića odsecite vrhove pa slažite kao na fotografiji kako bi ovčica dobila mekano, belo runo. Icsrtajte dodatno i njuškicu. Sa suprotne strane zalepite dve drvene štipaljke koje će služiti kao noge. 

Cveće za vazu
BIće vam potrebne sunđeraste loptice i prepolovljeni štapići obojeni temperama. Kada se dobro osuše, umačite ih u lepak i ubadajte u sunđerastu lopticu kako bi dobili ove divne cvetiće.
foto: fluxdecor.com, iheartcraftythings, onelittleproject, easypeasyandfun, littlepassports, pinterest

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno