Vešte ruke
12.11.2019.

Iskoristite plodove jeseni i napravite neki od ovih divnih ukrasa

Jesen je puna boja i oblika koji mogu da nam posluže kao inspiracija i meterijal za pravljenje ukrasa, kako za dnevnu sobu tako i za dečji prostor. Sakupite lišće različitih boja i oblika, žirove i šišarke, pa ih očas posla pretvorite u dekoraciju koja će oplemeniti vaš dom. 

Glineni privesci 
Glinu rastanjite na 3-4 milimetra pa modlama za kekisće vadite krugove ili druge oblike, pa po njima čačkalicom iscrtavajte listiće, bundeve, šišarke i druga obeležja jeseni.
Na jednoj strani probušite rupicu kroz koju ćete kasnije, kada privezak bude gotov, provući končić. Temperama obojte prednji deo priveska i ostavite da se dobro osuši. 

Lišće u glavnoj ulozi
Sakupite listove različitih veličina i oblika i poređajte ih po velikom komadu hamera. U plastičnu bočicu sa prskalicom rastvotite boju pa prskajte preko cele površine papira. Kada se dobro osuši, lišće uklonite i dobićete predivnu jesenju sliku.  

Ježići od šišarki 
Nabavite nekoliko manjih šišarki i plastelin. Šišarku iskoristite kako telo ježića, a od plastelina napravite nožice, njuškicu, nos i oči. 

Ukras za luster 
Od većeg poklopca za tegle ili debljeg kartona iskrojte krug koji će biti osnova visilice. Na končiće nižite perlice, manje šišarke ili žirove, a na kraju vežite listiće. Končiće rasporedite po ivicama kruga, pa ukras okačite na luster ili na garnišnu.
foto: meaningfullmama, picryl, tinkerlab, kiddley, sarahlipoff

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno