Vešte ruke
06.04.2015.

Farbanje jaja ljuskom od crnog luka

Stavite ljuske od luka u šerpu, nalijte vode, malo promešajte rukom i prospite ovu prvu vodu. Zatim sipajte toliko vode koliko će vam trebati da jaja u šerpi budu skroz potopljena.

Kad prokuva, smanjite temperaturu ringle i ostavite da ključa oko 5 minuta. Nakon 5 minuta polako spuštajte i jaja u lukovinu. Jaja kuvajte po želji, ali s obzirom da su Uskršnja i da neće sve vreme biti u frižideru, bilo bi bolje da budu tvrđe kuvana, što znači od 10-15 (i više) minuta na tišoj vatri.

Nakon kuvanja, jaja treba ocediti, prohladiti i namazati krpom natoplenom uljem ili parčetom slanine (sapunjare).

foto: zena.blic.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

string(0) ""
string(0) ""