Trudnoća
15.09.2016.

Kako olakšati poslednji mesec trudnoće?

Većina saveta koje mame dobiju u poslednjem mesecu trudnoće svedu se na savete koje slušaju od početka trudnoće, zato donosimo nešto drugačije

U poslednjem mesecu trudnoće vreme je za spremiti stvari za bolnicu. No, zaboravite na moderne outfite za bolnice, verojatno ćete biti toliko premoreni da će i bolnička dečja odjeća biti sasvim zadovoljavajuća.

Priuštite sebi manikir. Iako sada o tome ne razmišljate, vaše ruke će biti na mnogo fotografija kada stigne beba.

Odlazak na sastanak sa vlastitim suprugom idealan je način da odmorite od neprestanih misli o dolasku deteta. Osim toga, ovakvih trenutaka će biti vrlo malo kada dođe beba.

Masaža stopala nešto je što bi redovno trebalo da tražite od ukućana. Verujte nam, umorne i bolne noge će vam biti zahvalne, a molbu trudnice nitko neće odbiti, zar ne?

Udobna odeća koju ćete moći nositi i nakon porođaja odličan je izbor za kupovinu. Nije na odmet i kvalitetan steznik koji će pomoći mišićima nakon porođaja da se vrate na svoje mesto.

Svesni da će pranje kose nakon porođaja postati luksuz, na vreme osigurajte dovoljno šampona za suvo pranje.

Na vreme kupite dovoljno namirnica koje se neće pokvariti poput testenine, pirinča i ostalih žitarica jer sigurno nećete imati volje i snage za odlazak u kupovinu nakon porođaja.

Operite na vreme bebinu odeću koju će nositi nakon povratka iz bolnice. Koristite blagi deterdžent, preporučljivo je i dvostruko ispiranje kako bi sprečili osip osetljive bebine kože.

Beli šumovi, odnosno zvukovi kućanih aparata umiruju bebe. Kako ne bi zavisili os prljavog rublja  ili uključivali praznu mašinu pronađite aplikaciju namenjenu upravo smirivanju beba imitacijom belih šumova.

Na vreme napravite popis ljudi kojima bi bili spremni da poverite svoje dete. U hitnim situacijama ovakav popis će vam dobro doći.

Uvek odvojite deo dana za odmor. Koliko god se dobro trudnica osećala, noge i leđa osećaće posledice. Popodnevno dremanje, spavanje do podne ili odlazak u krevet vrlo rano uveče. Uživajte u tim privilegijama jer možete, snaga će vam uskoro biti potrebna. 

izvor: index.hr

foto: reproduccionasistida.org, stil.kurir.rs,  yumama.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno