Trudnoća
05.07.2016.

Trudnice, budite u formi svih devet meseci

Trudnice koje vežbaju imaju više energije, bol u leđima se kod njih smanjuje, a nakon porođaja lakše vraćaju prethodnu kilažu. Da biste ostali fit nije neophodno da ulažete veliki napor. Vežbe možete raditi u svom domu, tokom svih devet meseci, a da biste postigli najbolje rezultate preporučuje se da ih radite svakog drugog dana.

ZATEZANjE ZADNjEG DELA
Raširite noge i stanite pravo, držeći se rukom za zadnji deo stolice. Polako se spuštajte u čučanj, dok su leđa u uspravnom položaju. Zatim se polako vraćajte u prvobitni položaj. Vežbu ponovite nekoliko puta.

BICEPSI I RAMENA
Sedite pravo na ivicu stolice. U obe ruke uzmite tegove od 5 do 8 kilograma. Savijte ruke tako da formiraju ugao od 90 stepeni, a onda podignite tegove u visini ramena i naizmenično ih spuštajte i podižite nekoliko puta.

RUKE
Zauzmite položaj kao da želite da uradite sklek. Oslonite se na laktove, a noge ispružite ravno iza sebe tako da telo formira pravu liniju. Ne savijajte leđa i ostanite u ovom položaju najviše pet udisaja, zatim napravite pauzu i ponovite nekoliko puta.

LEĐA
Stavite desno koleno na stolicu, a levo stopalo na pod. Nagnite se napred, desnu ruku stavite na sedište stolice, a u levoj držite teg. Kao u prethodnoj vežbi savijte lakat da ruka formira 90 stepeni i spuštajte i podižite teg. Zatim promenite stranu.

JAČANjE BUTINA
Lezite na desni bok i ruku stavite ispod glave. Desna noga treba da bude savijena pod uglom od 45 stepeni, dok je druga noga ispružena ravno. Lagano podižite i spuštajte levu nogu nekoliko puta. Zatim se okrenite na suprotnu stranu i sve ponovite.

foto: kidspot.com.au, welladjusted.co

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno