Trudnoća
18.04.2016.

5 neprijatnih iznenađenja koja možete očekivati u drugom stanju

Telo se tokom trudnoće dosta menja, međutim sem rasta grudi, učestalih poseta toaletu i konstantnog osećaja gladi, evo šta još možete da očekujete u drugom stanju...To što u vama raste jedna malena osoba, dovoljno je čudno samo po sebi. Ipak, to nije jedino što može porasti i promeniti se na vašem telu. Ne suočavaju se sve buduće majke sa ovim promenama, ali ipak dobro je biti informisan o tome šta sve možete očekivati u trudnoći.

1. BRADA
Ovaj simptom je možda i jedan od najčudnijih. Nemojte dozvoliti da vas začudi rast dlaka upravo na ovom mestu. U poodmakloj trudnoći moguće je da vam se pojavi brada koja neće nestati ni nakon što vam se hormoni vrate u normalu.Na sreću, to neće biti prava muška brada, već nekoliko upornih dlačica koje možete odstraniti.

2. PROMENA OBLIKA NOSA
Postoje srećnice koje višak kila primete samo oko stomaka. Ipak, neke žene se ugoje sa svih strana, ubrajajući tu čak i nos! Poslednjih meseci trudnoće vrlo je moguće da ćete primetiti da vam je nos malo drugačiji nego inače. Nema potrebe za brigom, ova promena nije permanentna!

3. PROMENE NA KOŽI
Drugo stanje može da utiče i na vašu kožu. Pojava bubuljica i pegi potpuno je normalna, ali kada se iste pojave ispod pazuha i oko vrata, može izazvati vrlo neprijatne osećaje.

4. VENE
Zahvaljujući stanju u kojem se nalazite, moguće je da će vam vene doći do izražaja. Uglavnom se pojavljuju na pregibu kolena ili stomaku i nisu uopšte prijatno iskustvo.

5. STOPALA ĆE VAM POSTATI VEĆA
Iako ovaj simptom trudnoće zvuči kao besmislica, njegova pojava je vrlo česta. Ukoliko su vaša stopala mala, nećete imati toliko problema, ali ako ste već nosili veći broj cipela, ovo vas može dodatno iznervirati. Ova iznenađenja vas samo pripremaju za upoznavanje sa novom i najvažnijom osobom u vašem životu. Tek tada će početi pravi izazovi!

Izvor: Parents

foto: babycenter.com.au, health.usnews.com
 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno