Trudnoća
07.12.2015.

Holandski neurolog: Pušenje u trudnoći uvećava šanse da će dete biti gej

Dik Švab, profesor neurobiologije na Univerzitetu Amsterdam, tvrdi da je pušenje tokom trudnoće povezano sa razvojem deteta, te da utiče na to da li će ono postati gej, kao i na koeficijent inteligencije, piše britanski “Telegraf”.

Ako žene puše, ili su pod stresom tokom trudnoće, to može da utiče na seksualnost i inteligenciju deteta, tvrdi Švab.

Smatra se da način života žene ima uticaj na njihovu decu – konzumiranje alkohola, droga, čak i boravak u zagađenoj sredini, uticaće na dete u kasnijem dobu njegovog života.

Švab kaže da konzumiranje alkohola i droga tokom trudnoće može smanjiti inteligenciju deteta, dok uzimanje veštačkih hormona i pušenje mogu povećati šanse da će žensko dete kad poraste biti lezbijka ili biseksualka.

Takođe se smatra da će šanse da će dečaci biti gej porasti ako imaju stariju braću, što je možda odgovor imunog sistema majke na muške hormone sa svakim rođenim sinom.

- Uzimanje nikotina i amfetamina tokom trudnoće povećava šanse da će majka dobiti ćerku lezbijku – izjavio je Švab za “Sandej tajms”.

- Trudnice koje su pod stresom takođe će, verovatno, imati homoseksualnu decu oba pola, jer njihov povišen nivo kortizola, hormona stresa, utiče na proizvodnju polnih hormona kod fetusa – objasnio je on.

Švab je ukazao da mozak fetusa počinje da se razvija nakon dve nedelje, a unošenje toksina u organizam ima uticaj na njegov razvoj. Studije su pokazale da su žene koje su uzimale estrogen između 1939. i 1960. godine, da smanje mogućnost pobačaja, imale veću šansu da rode devojčicu biseksualne ili homoseksualne orijentacije.

- Kod žena koje mnogo piju, ćelije koje je trebalo da migriraju mozgom fetusa, možda u potpunosti napuste mozak – istakao je Švab.

On je rekao da je način života samo jedan od uticaja, da genetika ima najvažniju ulogu, a da je istraživanje pokazalo da je razvoj mozga tokom trudnoće direktno povezano sa životnim stilom u kasnijem dobu, preneo je britanski “Telegraf”.

foto: lepotaizdravlje.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno