Roditeljstvo
10.06.2016.

15 stvari koje bi svaki roditelj trebalo da ima u automobilu

Deca zahtevaju veliku pažnju, pa je zato dobro unapred predvideti različite situacije i u automobilu uvek imati na dohvat ruke neophodne stvari, a evo i koje...

Svi smo se bar jednom našli u nezgodnoj situaciji kada naš mališan ne može više da izdrži ni sekundu, a da nešto ne pojede, dok je drugo dete na pola puta da se upiški ili ukaki, a noše ni na vidiku.

Ovakve situacije često nas zateknu nespremne, a neretko se dešavaju baš u automobilima. Iz tog razloga, ne treba ništa prepuštati slučaju, već bi čak i za gradsku vožnju trebalo obezbediti stvarčice koje će u hitnim slučajevima biti korisne.

Evo šta bi svaki roditelj trebalo da ima u svom automobilu:

Ćebence ili peškir

Ukoliko dete zadrema u automobilu, što i nije tako neuobičajeno, dobro je da imate nešto sa čime ćete ga pokriti. Takođe, vrlo često se dešava da u automobilu dođe do prosipanja svega i svačega, pa stoga ne bi bilo loše da u kolima imate i jedan peškir koji će privremeno ‘obrisati’ štetu.

Vlažne maramice
Svejedno da li su vam potrebne kako biste obrisali ulepljene prstiće ili nešto drugo nakon upotrebe noše, vlažne maramice je svakako dobro imati u automobilu.

Dodatna bebi torba
Ukoliko imate malo dete ili bebu, uvek je dobro da sve dečje stvarčice stavljate u odvojenu torbu. Čak i kada vaše dete malo poraste dobra je ideja da uvek imate rezervnu torbu sa detetovim stvarima u autu.

Kišobran

Niko ne može da predvidi kakvo će vreme biti, međutim mi možemo da predvidimo koliko nezgodno može da bude da iz auta izađete sa detetom po kiši, a da sa sobom nemate kišobran. Zato uvek u automobilu držite rezervni kišobran, kako vas oluja ne bi iznenadila.

Gel za dezinfekciju ruku
Ko zna gde sve mali prsti mogu da završe? Uvek u automobilu imajte gel za dezinfekciju ruku koji ćete upotrebiti pre nego što ručice završe u ustima posle igranja u parku.

Papirne maramic
Olakšajte sebi kada nosić vašeg mališana počne da curi u automobilu. Ubrusi su takođe dobro rešenje.

Flašice sa vodom
Uvek je dobra ideja da u automobilu imate vodu za piće u slučaju da mala usta ožedne. Međutim, u letnjem periodu može biti nezgodno držati plastičnu flašu, posebno one kupovne. Najbolje je da kupite flašice za višekratnu upotrebu, ali neka voda u njima uvek bude sveža.

Igračke
Nikad nigde ne idite bez igračaka! Igračkice u kolima mogu da budu trenutna zamena za omiljenu lutku ili igračku bez koje retko koje dete može da bude.

Prenosna noša
Ukoliko je vaše dete i dalje u procesu navikavanja na nošu, dobra je ideja da imate sa sobom prenosnu nošu u slučaju hitnih slučajeva.

Kačketi ili kape
Sunce može da dopre i do automobila i na taj način da šteti vidu vašeg mališana. Zato mu u toku vožnje obezbedite prikladnu zaštitu od sunca.

Razbijač prozora

U slučaju opasnih situacija, uvek je dobro imati razbijač prozora.

Krema za zaštitu od sunca
Kada leti krenete iz kuće trebalo bi da detetu namažete kremu za sunčanje. Međutim, ukoliko niste sigurni koliko ćete se zadržati napolju, trebalo bi da u automobilu uvek imate još jednu rezervnu kremu, kako biste mališanu kasnije naneli još jedan sloj.

Dodatna garderoba
Nezgode se događaju, zato uvek u kolima imajte rezervnu odeću kako bi vaši mališani ostali čisti i uredni.

Grickalice
Uvek je dobra ideja imati neku zdravu grickalicu u automobilu u slučaju da zakrče creva, ali vodite računa da to bude hrana koja nije lako kvarljiva.

Prva pomoć
Nikada ne znate šta može da se dogodi, zato uvek imajte stvari za prvu pomoć.

izvor: yumama.com

foto: stil.kurir.rs, yumama.com, mamaitata.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno