Roditeljstvo
21.03.2015.

"Soba za dojenje" u autobusu

Gradski prevoz u kineskom gradu Žengžuu uveo je specijalne pogodnosti za sve novopečene majke koje žele da svoje bebe hrane na prirodan način

Sve mame koje žele da doje svoje bebe sada to mogu da rade i u javnom gradskom prevozu. U autobuse koje prevoze građane kineskog grada Žengžuu ugrađena su specijalna sedišta, skrivena od drugih putnika paravanom, iza kojeg dojilja može na miru da nahrani svoje dete.

Sve ovo deo je UNICEF-ove kampanje za važnost dojenja, koju Kina sprovodi tako što se otvara sve više javnih lokacija na kojima majke mogu da na prirodan način nahrane svoje bebe.

Nažalost, u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu procenat žena koje se odlučuju da makar pola godine doje svoje novorođenče manji je od trideset odsto i godinama je već u konstantnom padu.

Upravo zato, kineska vlada je poslodavcima velikih kompanija naložila da omogući svim zaposlenim majkama specijalne prostorije u kojima će tokom radnog vremena moći da izmlazaju mleko.

Kako statistike pokazuju, pomodarstvo prehranom odojčeta veštačkim mlekom i formulama uzrok je veće smrtnosti beba podjednako u razvijenim kao i nerazvijenim zemljama sveta.

foto: beberzica.rs
 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno